Підсумки тижня: нове реабілітаційне відділення, «Прозорість та підзвітність», «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги», Асоціація об’єднаних територіальних громад, FPV-дрони

Підсумки тижня: нове реабілітаційне відділення, «Прозорість та підзвітність», «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги», Асоціація об’єднаних територіальних громад, FPV-дрони

  На майданчику офіційного медіацентру ОВА начальник Житомирської облвійськадміністрації Віталій Бунечко традиційно підбив підсумки роботи за тиждень.

  Так, йшлося про змістовну зустріч та конструктивний діалог з представниками Асоціації об’єднаних територіальних громад, на якій було обговорено особливості наповнення бюджетів громад у 2024 році, механізми розвитку співробітництва громад з міжнародними організаціями та донорами.

  Зокрема на Житомирщині створений та ефективно працює Регіональний центр міжнародного співробітництва, який виступає координатором взаємодії з іноземними донорами на рівні області.

  Так, за сприяння ОВА нещодавно 6 громад області підписали меморандум з ЮНІСЕФ та банком KFW, які виділяють понад 250 млн грн на реалізацію проєктів у 6 громадах області.

  Також ведеться активна робота з формування в громадах команд проєктних менеджерів для підготовки документів та участі у грантових програмах.

  Крім того учасники зустрічі обговорили можливості допомоги Збройним силам України.

  Наприкінці тижня відбулося відкриття нового реабілітаційного відділення на базі Новогуйвинської лікарні. У закладі не лише реконструювали приміщення, а й сформували потужну мультидисциплінарну реабілітаційну команду у складі 25 працівників. Також завдяки підтримці громади, меценатів та благодійників з фонду «Пацієнти України» лікарня отримала сучасні тренажери,  прилади та обладнання для відновлення мобільності та адаптації пацієнтів до суспільного життя. З початку роботи відділення допомогу отримали вже понад 300 пацієнтів.

  Крім того, за останні два роки на Житомирщині створено вже 4 реабілітаційних відділення та один реабілітаційний модуль.

  Також минулого тижня начальник ОВА Віталій Бунечко вручив Орден За Мужність III ступеня (посмертно) членам родини загиблого героя-розвідника Івана Зінченка — його дружині Тетяні та 14-річному сину Нікіті.

  Іван загинув під  Бахмутом під час виконання бойового завдання. Справжній герой своєї Держави – пам’ять про нього завжди залишиться в наших серцях!

  Ще одну нагороду — «Золоте серце», передав відомому житомирському волонтеру Олександру Таргонському. Він став одним з 40 українців, які були удостоєні цієї відзнаки. Він ще з 2014 року присвятив себе допомозі нашим захисникам. І сьогодні разом з тисячами інших волонтерів продовжує забезпечувати найнеобхіднішим наших хлопців та дівчат на фронті. Дякуємо нашим волонтерам та підтримуємо наших захисників!

  За підтримки обласної військової адміністрації керівник фірми “Гострий Сокіл” Ігор Соловйов передав підрозділам Збройних сил України чергову партію FPV-дронів. Загалом в рамках цієї співпраці захисникам з початку року передано вже 325 безпілотників.

  В рамках діяльності робочої групи «Прозорість та підзвітність» при Житомирській обласні адміністрації на постійній основі продовжується аналіз закупівель, які проводяться на Житомирщині за державний кошт, а також за рахунок громад.

  З початку січня члени робочих груп при районних адміністраціях проаналізували низку тендерів на закупівлю телекомунікаційних, провайдерських, охоронних послуг, придбання пального, медикаментів,  проведення технічного обслуговування.

  Триває другий етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». За результатами реєстрації команд у проєкті Житомирська область увійшла до трійки лідерів в Україні разом зі Львівською та Черкаською  областями. Продовжуємо підтримувати наших юних спортсменів.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework