На Житомирщині зруйновано 12% культурної спадщини внаслідок повномасштабної російської агресії

На Житомирщині зруйновано 12% культурної спадщини внаслідок повномасштабної російської агресії

  Міністерство культури та інформаційної політики України продовжує фіксувати пошкодження об’єктів культурної інфраструктури в Україні внаслідок повномасштабної російської агресії. Так, станом на 25 листопада 2023 року збитків зазнали 1750 об’єктів культурної інфраструктури.

  Найбільших втрат і збитків культурна інфраструктура зазнала у Донецькій, Харківській, Херсонській, Київській,  Миколаївській, Луганській, Запорізькій областях та м. Києві.

  Найчисельнішою групою об’єктів культурної інфраструктури, які зазнали пошкоджень чи руйнувань, є клубні заклади (49% від загальної кількості закладів культурної інфраструктури, які зазнали збитків).

   Загалом постраждали:

·       клубні заклади – 864;

·       бібліотеки – 613;

·       заклади мистецької освіти – 136;

·       музеї та галереї – 106;

·       театри, кінотеатри та філармонії – 31.

  Пошкоджень і руйнувань зазнали об’єкти культурної інфраструктури у 266 територіальних громадах (18,1% від загальної кількості територіальних громад України), зокрема: у Донецькій (83%), Сумській (53%), Харківській (52%), Чернігівській (46%), Херсонській (43%), Луганській (42%), Миколаївській (42%), Запорізькій (36%), Київській (26%), Дніпропетровській (19%), Хмельницькій (15%), Житомирській (12%), Одеській (8%),  Черкаській (5%), Львівській (4%), Вінницькій (3%), Закарпатській (2%), Полтавській (2%) областях та м. Києві.

  Варто зазначити, що на кінець листопада 2023 року майже вся територія Луганської та значні частини територій Херсонської, Запорізької та Донецької областей досі перебувають у тимчасовій окупації. Це унеможливлює обрахунок точної кількості об’єктів культурної інфраструктури, що постраждали в ході бойових дій та окупації.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework