#Плічопліч: Ми плануємо завершити ремонт осель у Трифонівці до опалювального сезону, — Володимир Іщенко

#Плічопліч: Ми плануємо завершити ремонт осель у Трифонівці до опалювального сезону, — Володимир Іщенко

  Кількість відновлених будинків у Трифонівці на Херсонщині наближається до 50% від загальної кількості. Такі показники називає в.о. головного інженера ТОВ «Центркомплект» Володимир Іщенко.

  4 бригади будівельників ТОВ «Центркомплект» загальною кількістю 14 чоловік працюють у зруйнованому російськими окупантами селі вже більше трьох тижнів. Бригади складаються з будівельників та покрівельників, які займаються утепленням та ремонтом фасадів, ремонтують дахи.

  Трифонівка — одне з сіл, яке було в окупації 7 місяців та звільнене ЗС України у листопаді 2022 року. Загалом у селі пошкоджено близько 70% приватних осель.

  «Коли вперше приїхали робити заміри, обстежувати, визначати ступінь пошкоджень, об’єми роботи, люди не вірили що все буде відновлено. А зараз вони наповнені надією та радістю через те, що ми відновлюємо їх оселі», — розповідає Володимир Іщенко.

  Місцеві пригощають будівельників гарячою їжею, чаєм, кавою, цукерками та раді, що Житомирщина допомагає їхньому селу. Все відновлення безкоштовне для населення та відбувається за рахунок держави

  У селі дуже багато покинутих будинків. З майже 600 жителів у Трифонівці під час окупації залишилося близько 100 осіб

  «Ті, хто повернувся, розповідають, що по поверненню додому, вони зіштовхнулися з фактами мародерства росіян. Ті будинки які оминули ворожі обстріли, зазнали руйнувань від мародерський дій окупантів: в них вибиті вікна та двері, у будинках зникла техніка та цінності», — розповідає будівельник.

  Крім того, після втечі росіян з села, вони завдали ракетних ударів майже по всіх інфраструктурних об’єктах у Трифонівці. Однак у будівельника в перспективі є і відновлення соціальних об’єктів на Херсонщині. Нині ж в першу чергу будівельники відновлюють приватне житло, за що отримують велику вдячність від місцевих жителів.

  Завершити роботи по відновленню осель планують до початку опалювального сезону.

#разомвідбудуємо

#плічопліч

#WeBuildUkraine

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework