Віталій Бунечко: Пільги для постраждалих територій внаслідок Чорнобильської катастрофи залишаються

Віталій Бунечко: Пільги для постраждалих територій внаслідок Чорнобильської катастрофи залишаються

  Сьогодні, 07 липня, відбулася робоча зустріч начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, на якій обговорили проєкт постанови Кабінету міністрів України про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи.

  Постанова передбачала скасовування 3-ої зони відчуження на певних територіях, які постраждали внаслідок Чорнобильській АЕС. Відповідну постанову Кабмін оприлюднив 1-го липня.

  “Житомирщина сильно постраждала внаслідок аварії на ЧАЕС, тож жителі багатьох населених пунктів області, які належать до 3-ї зони радіоактивного забруднення, зараз отримують низку пільг, які могли бути скасовані через перегляд зонування. Це позбавило б тисячі людей доплат до пенсій, дітей безкоштовного харчування в школах, а також призвело б до скасування низки інших соціальних пільг”, — зазначив Віталій Бунечко.

  У ході зустрічі керівництву області вдалося досягти домовленості про зняття даного проєкту постанови у поточній редакції з подальшого розгляду з метою доопрацювання.

  Тож усі пільги, які отримують жителі постраждалих територій внаслідок Чорнобильської катастрофи, залишаються.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework