На Житомирщині за матеріалами СБУ до 12 років ув’язнення засуджено розвідника батальйону бойовиків «днр» «спарта»

На Житомирщині за матеріалами СБУ до 12 років ув’язнення засуджено розвідника батальйону бойовиків «днр» «спарта»

  Служба безпеки продовжує системні заходи із викриття і притягнення до кримінальної відповідальності учасників підконтрольних рф окупаційних формувань.

  На Житомирщині контррозвідники та слідчі СБУ зібрали обґрунтовані докази вини ще одного поплічника ворога.

  Бойовик у складі розвідбатальйону «спарта» з 2014 року брав активну участь у бойових діях проти України, допомагаючи окупантам захоплювати її території.

  Досудовим розслідуванням встановлено, що задля матеріального збагачення уродженець Бахмутчини «присягнув на вірність» підконтрольній загарбникам «народній міліції днр» ще у 23-річному віці. Там він отримав позивний «Сьомий» та псевдозвання «гвардії єфрейтор».

  Перебуваючи у лавах незаконного воєнізованого формування – окремому гвардійському розвідувальному батальйоні «спарта»,  він у статусі розвідника брав безпосередню участь у збройному протистоянні військовослужбовцям ЗСУ на Донеччині, у тому числі на Авдіївському напрямку.

  Після початку повномасштабного вторгнення бойовик у складі свого формування бере участь у боях проти Сил оборони України поблизу населених пунктів Піски та Спартак Донецької області.

  На даний час зловмисник переховується на тимчасово непідконтрольній українській владі території.

  СБУ задокументувала усі епізоди його участі у підконтрольній рф терористичній організації та вчинені злочини.

  Розглянувши матеріали справи, Корольовський районний суд м.Житомира визнав фігуранта справи винним в участі у терористичній організації та у діяльності непередбаченого законом збройного формування, тобто за ч.1 ст.258-3 та ч.2 ст.260 Кримінального кодексу України.

  Йому призначено покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією належного йому на праві власності майна.

  Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Житомирського апеляційного суду залишила без задоволення апеляційну скаргу адвоката зловмисника та залишила у силі раніше винесений вирок.

  Початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня затримання засудженого та приведення судового рішення до виконання. Для забезпечення реального виконання покарання зловмисника оголошено у розшук.

  Заходи із документування дій злочинця проводили контррозвідники та слідчі СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework