Віталій Бунечко: Мільйони документів, тисячі справ, старі світлини — дякую працівникам обласного держархіву за вашу надважливу роботу

Віталій Бунечко: Мільйони документів, тисячі справ, старі світлини — дякую працівникам обласного держархіву за вашу надважливу роботу

  22 грудня, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко привітав колектив Державного архіву Житомирщини одразу з двома святами – Днем працівників архівних установ та 100-річним ювілеєм Держархіву області.

  Також участь в урочистостях взяв т.в.о. голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма та заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець.

«Бажаю працівникам обласного архіву  міцного здоров’я, щастя, нових успіхів у творчому пошуку та найголовніше – скорішої Перемоги!», — зазначив Віталій Бунечко.

  Державний архів Житомирщини є одним з найстарших й найбільших архівів на теренах України, як за обсягом документальних матеріалів, так і за їх «географією».

  У спеціально обладнаних приміщеннях архіву, на стелажах протяжністю 17 кілометрів, зберігається понад 9 тисяч одиниць фондів, які містять майже півтора мільйона документів, починаючи з початку 18 століття. Це матеріали з історії Житомирщини, Рівненщини, Волинщини, Хмельниччини, Тернопільщини, Київщини та сусідніх країн. Саме в архіві Житомирщини зберігається три унікальні документи Національного архівного фонду, серед яких Лист Великого Князя Литовського Сигізмунда-Августа, що датується 1561 роком та є найдавнішим документом у фондах архіву.

  Також в рамках заходу було представлено Путівник по фондах нашого Держархіву, який комплексно оновлено вперше за останні 50 років.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework