Інформаційно-аналітична система EvaluEd: функціональні можливості, механізми впровадження, переваги використання

Інформаційно-аналітична система EvaluEd: функціональні можливості, механізми впровадження, переваги використання

  У грудні  2022 року управлінням Державної служби якості освіти у Житомирській області за сприяння Департаменту освіти Житомирської міської ради, на базі ліцею № 19    м. Житомира, було проведено презентацію інформаційно-аналітичної системи «EvaluEd» для керівників та заступників директорів закладів загальної середньої освіти Житомирської територіальної громади.

  Начальник управління Державної служби якості освіти у Житомирській області Олексій РЕДЬКО під час виступу окреслив основні функціональні можливості та переваги використання інформаційно-аналітичної системи EvaluEd при проведенні різних процесів у закладі освіти, а саме: проведенні інституційного аудиту, збору інформації та підготовки аналітичних звітів щодо якості освіти та освітньої діяльності, самооцінюванні освітніх і управлінських процесів закладів освіти, проведенні сертифікації педагогічних працівників.

  До процедури самооцінювання закладу освіти необхідно задіяти велику кількість людських, матеріальних ресурсів, а також витратити не малу кількість часу. Тому використання системи EvaluEd дозволить отримувати постійний зворотній зв’язок від учасників освітнього процесу щодо якості освіти та вчасно реагувати на виявлені проблеми, приймати керівникам обґрунтовані управлінські рішення, які будуть спрямовані на підвищення якості освіти та освітньої діяльності, забезпечення прозорості діяльності закладу освіти.

  Функціонал системи дає можливість залучити до проведення самооцінювання великі групи учасників освітнього процесу, що допомагає сформувати максимально об’єктивний результат діяльності закладу. Система EvaluEd спрямована на оптимізацію процесів опрацьовування та зберігання даних, дає можливість легко і швидко обробити великі об’єми інформації, узагальнити та сформувати візуалізовані звіти.

  Використання системи EvaluEd забезпечить відкритість, прозорість, автоматизує процес збору інформації та допоможе кожному закладу освіти вдосконалити свою діяльність за результатами самооцінювання.

  Жанна КОНОНЕНКО, директорка ліцею №5 м. Житомира, поділилася з присутніми досвідом проведеної апробації інструментарію оцінювання управлінських процесів у закладі загальної середньої освіти з використанням інформаційної системи EvaluEd. Жанна Василівна висловила позитивні відгуки про ефективність інформаційно-аналітичної системи. За її словами, такого швидкого та розширеного результату оцінювання управлінських процесів у закладі учасники навіть не очікували, але після сформованого звіту можна впевнено рекомендувати впровадження інформаційно-аналітичної системи EvaluEd в освітній процес, адже це система, яка дійсно має багато переваг.

  З 12 по 21 грудня управлінням Державної служби якості освіти у Житомирській області у 10 закладах освіти буде проведено апробацію інформаційно-аналітичної системи EvaluEd під час самооцінювання діяльності закладів загальної середньої освіти за напрямом «Управлінські процеси».

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework