У Житомирі запрацює хаб “Медіабаза” для підтримки роботи медійників

У Житомирі запрацює хаб “Медіабаза” для підтримки роботи медійників

  ІМІ запускає в 10 регіонах медіахаби для підтримки журналістів

  В Україні запрацює мережа з 10-ти журналістських хабів “Медіабаза”, метою якої буде підтримка роботи незалежних медійників в складних умовах.

  Хаби відкриваються за підтримки ГО “Інститут масової інформації” та за фінансової підтримки Посольства США в Україні.

  Найближчий рік хаби працюватимуть в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Кіровоградській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Полтавській, Чернігівській та Житомирській областях. Скористатись послугами мережі зможуть як журналісти, що проживають у згаданих регіонах, так і ті, що перебуватимуть там за робочою необхідністю чи навіть просто проїздом.

  Хаби будуть ресурсними центрами для журналістів, де вони зможуть взяти в оренду захисне обладнання, попрацювати і передати дані, послухати цікавий тренінг.

  “Українські та закордонні медійники мають бути захищені та забезпечені можливістю працювати, навіть за найскладніших умов. Такими базовими принципами ми керувались в Інституті масової інформації, запускаючи спільно з регіональними журналістами мережу ресурсних центрів”, - заявила Оксана Романюк, виконавча директорка ІМІ. 

  “Ми не ставимо за мету створити десяток ідентичних майданчиків. Кожен регіон має свої особливості, специфічні потреби та уже сформовану медійну спільноту. Відповідно і хаби підлаштовуватимуть свою роботу під ті реалії, в яких перебувають. Десь потрібніші бронежилети, каски та аптечки, десь опенспейс, куди можна прийти і спокійно попрацювати, а ще десь - куточок з генератором і старлінком, бо у місті постійні перебої зі світлом та інтернетом”, - прокоментував старт проєкту координатор всеукраїнської мережі журналістських хабів Павло Лісниченко.

  “Ми прагнемо бути максимально корисними для журналістів, тож зараз проводимо опитування медійників Житомирської області, щоб краще зрозуміти їхні потреби та очікування від роботи хабу”, — зазначила регіональна представниця ІМІ в Житомирській області Оксана Трокоз.

  Організація онлайн та офлайн тренінгів, інтенсив, дискусійних майданчиків, налагодження комунікації між медійною спільнотою, владою, силовиками та військовими, надання в користування засоби захисту та професійне обладнання, це далеко не виключний перелік задач, які виконуватимуть хаби в 10 регіонах нашої країни.

  “Враховуючи перспективи довготривалих відключень електроенергії ми плануємо забезпечити медійників місцем, в якому можна буде повноцінно працювати навіть, якщо у згаданих регіонах чи окремих містах не буде світла та інтернету”, -  наголосив Павло Лісниченко, координатор проєкту.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework