Художниця з Житомира Марта Грицанюк малює заради перемоги

Художниця з Житомира Марта Грицанюк малює заради перемоги

  Яскравий приклад – 9-річна житомирянка Марта Грицанюк.

  Дівчинка малює яскраві картини з рішучою українкою і котами-супергероями, які допомагають потонути російському кораблю, пакують допомогу у волонтерському штабі або зупиняють ворожі танки.

  – Ось це моя найулюбленіша. Це “Відьма”. Вона зілля варить для ворогів.
  – Злих персонажів ти не малюєш?
  – Ні, вони всі поzдиxaли.

  Волонтери і військові часто впізнають себе у роботах Марти. У художники з’явилося чимало шанувальників, які залюбки купують її картини, а дівчинка донатить на ЗСУ.



  «Дуже хочеться, щоб з’явився малюнок, як українка святкує перемогу. Це був би завершальний малюнок в цій серії і переключитися на щось інше. Можливо, так і буде?

  Я дуже на це сподіваюся. Тому що всі ми хочемо повернутися в те життя, в якому ми жили до цього, насолоджуватися прогулянками і спілкуванням з друзями, школою, гуртками, так, як це було раніше», - говорить мама Марти Ірина Ковальчук З цими словами важко не погодитися. Якщо діти настільки сильно прагнуть перемоги й миру, то війна неодмінно має закінчитися поразкою ворогів України!

–––—

  Проєкт “Житомиряни. Історії незламності” здійснюється в рамках грантового конкурсу «Голоси громад», що впроваджується НУО “Сучасний Формат” за підтримки Національного фонду сприяння демократії (National Endowment for Democracy).

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework