На Житомирщині арештували активи колаборанта та ставленика рф на Херсонщині Сальдо

На Житомирщині арештували активи колаборанта та ставленика рф на Херсонщині Сальдо

  За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди, всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди державним чи громадським інтересам, що спричинило тяжкі наслідки, а також фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 110-2 КК України).

 

  Наразі, слідством перевіряються факти  про те, що з 24.02.2022 до тепер службові особи ПрАТ, приватного підприємства (бенефіціарний власник- дружина зрадника- екс депутата Сальдо, який перейшов на Херсонщині на сторону окупантів), а також місцевої асоціації підприємств з видобування та обробки каменю, скеровували прибуток від видобування надр Житомирщини для фінансування дій, спрямованих на зміну меж державного кордону України, порушення порядку, встановленого Конституцією України на підтримку окупаційної війни, у тому числі проти мирного населення.
Дотепер вжито заходів забезпечення кримінального провадження та накладено арешт на майно, а саме:
  • земельну ділянку, призначену для розробки кар’єру з добування габро-лабродориту;
  • корпоративні права ПрАТ та кошти товариства;
  • 11 одиниць спецтехніки із забороною розпорядження цим майном.
  У рамках розслідування встановлені факти перевіряються Житомирською обласною прокуратурою спільно з Управлінням СБУ в області, Управлінням Стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України та Головним управлінням Нацполіції в області.
Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework