На Житомирщині викрито «хабарницько-родинну» схему поновлення водійських прав, організовану місцевим депутатом та племінником - столичним судекспертом: обом повідомили про підозру

На Житомирщині викрито «хабарницько-родинну» схему поновлення водійських прав, організовану місцевим депутатом та племінником - столичним судекспертом: обом повідомили про підозру

  12 серпня, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, на підставі зібраних слідством доказів, повідомлено про підозру депутату селищної ради в одержанні неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 КК України).

  Декілька днів тому, 10.08.2022, його спільнику - головному судовому експерту  науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при МВС України міста Києва також повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

  За даними слідства, у злочинній схемі щодо поновлення водійських прав в обхід передбаченого законом порядку задіяні керівник однієї з регіональних філій  автошколи – депутат селищної ради та судексперт столичного центру (як з’ясувалося, племінник депутата).

  Так, коли місцевий житель звернувся до керівника автошколи, щоб поновити права водія, він сказав, що це не так просто, але може посприяти, бо має у столиці знайомого судексперта, який за 10 тис. грн безперешкодно виготовить нові документи.

  Однак повний пакет необхідних документів судексперт державної установи виготовити не встиг – правоохоронці його відразу викрили, як тільки отримав обумовлену суму.

  Під час обшуку у його службовому кабінеті вилучено 10 тис. грн неправомірної вигоди.

  Проведено обшук за місцем проживання депутата селищної ради, де вилучено значну суму грошових коштів, понад десяток бланків медичних довідок (заповнені, із вклеєними фотографіями, порожні), фотокартки, копії паспортів, посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів.

  Наразі заявлено клопотання про обрання депутату запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від посади. Судексперту застосовано цілодобовий домашній арешт та вже відсторонено від посади.

  Тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії, встановлюються обставини скоєння злочину, вивчаються вилучені документи щодо причетності до можливих інших правопорушень.

  Викрито «хабарницько-родинну» схему 09.08.2022 Житомирською обласною прокуратурою спільно з Управлінням СБУ в області та  слідчим управлінням ГУНП в області, яке проводить досудове розслідування.

 Примітка. Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.   

 Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework