На Житомирщині зберігається майже 600 тонн пестицидів, які необхідно утилізувати

На Житомирщині зберігається майже 600 тонн пестицидів, які необхідно утилізувати

  На Житомирщині зберігається майже 600 тонн заборонених і непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин, які необхідно утилізувати.

  Про це йдеться у зверненні Житомирської обласнї ради до Кабінету Міністрів щодо необхідності фінансування робіт у сфері поводження з небезпечними відходами, прийнятому на сесії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

  «На території області зберігається 598,506 т заборонених і непридатних до використання ХЗЗР, що підлягають знешкодженню (утилізації) та більша частина яких перебуває у вкрай незадовільному стані», - йдеться у зверненні.

  Як зазначається, до 2015 року небезпечні відходи вивозили на утилізацію до ЄС, але зараз цей процес заблокований.

  Для утилізації засобів хімзахисту рослин Житомирщина потребує близько 54 млн грн, але таких коштів в області немає.

  «В Україні є єдине підприємство – ТОВ «Еко Нова», яке отримало ліцензію Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами. Однак діючі потужності підприємства не дозволяють утилізувати 598,506 т хімічних засобів захисту рослин, які зберігаються у Житомирській області», - йдеться у зверненні.

  Депутати облради просять Кабмін посприяти у вирішенні питання щодо фінансування робіт з утилізації або впровадження механізму централізованого вивезення небезпечних відходів за кордон.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework