Фірма батька нардепа від «Слуги народу» готується в рамках «Великого будівництва» ремонтувати стадіон в Олевську за 37 млн грн

Фірма батька нардепа від «Слуги народу» готується в рамках «Великого будівництва» ремонтувати стадіон в Олевську за 37 млн грн

  Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА має намір укласти угоду з ТОВ «Юкун» на реконструкцію майнового комплексу стадіону «Колос» в Олевську за 36,6 млн грн.

  Про це йдеться на ресурсі ProZorro, - інформує zhitomir.info.

  У технічному завданні зазначено, що переможець торгів має до 20 грудня 2022 року провести будівельні роботи, електромонтажні роботи, побудувати каналізацію, внутрішній і зовнішній водопровід, систему пожежної сигналізації, провести опалення та вентиляцію, зробити технологічне обладнання, провести роботи з обладнання спортивних майданчиків та футбольного поля й інше.

  Очікувана вартість закупівлі становить 36,8 млн грн. В результаті тендеру ціна знизилася на 6%. Але це завдяки первинній пропозиції «Юкун», бо під час самого аукціону фірми запропонованих цін не змінювали.

  Конкурентом на торгах ТОВ «Юкун» виступило ПРБФ «Комунальник» з нижчою ціновою пропозицією - 33,7 млн грн. Однак замовник пропозицію ПРБФ «Комунальник» відхилив, зокрема через невірно розраховані транспортні витрати на матеріали: в підсумковій відомості ресурсів п.139 відпускна ціна «Дюбелі» становить 0,4 грн за шт, а вартість транспортних витрат 213,2 грн за шт., в підсумковій відомості ресурсів п.210 відпускна ціна «Плита МДФ ламінована» становить 150 грн за м2, а вартість транспортних витрат становить 913,64 грн за м2, що суперечить ДСТУ Б Д.1.1-1:2013. «Правила визначення вартості будівництва» та пункту 6 Розділу III тендерної документації.

  У локальному кошторисі ТОВ «Юкун» ціна за бітумну мастику склала 37,4 тис. грн/т., конкурент фірми пропонував бітумну мастику втричі дешевше, однак обидві фірми марку бітуму не зазначили. Бетонна суміш у кошторисі зазначена В10 по 1,5 тис. грн та щебінь фракції 5(3)10 мм марки М200-200 по 642 грн/м3 - вартість цін є середньостатистичною по Україні, вартість природного рядового піску є завищеною - 544 грн грн/куб. м. У лютому на тендері Державної кримінально-виконавчої служби він коштував дешевше – 225 грн/куб. м.

  ПРБФ «Комунальник» - заснований в 1995 році в Житомирі. Засновником та керівником будівельної фірми зі статутним капіталом у 19,7 тис. грн є Андрій Корзун.

  ТОВ «Юкун» зареєстрований в Запоріжжі в 2003 році. Спеціалізується фірма на оптовій торгівлі іншими машинами й устаткуванням, статутний капітал - 300 тис. грн. Власником фірми є Юрій Кунаєв - помічник екс-нардепа Вячеслава Богуслаєва, який з 2006 по 2014 року був народним депутатом від «Партії регіонів», а з 2014 по 2019 безпартійний. Богуслаєв відомий як власник ПАТ «Мотор Січ». У березні Ради національної безпеки та оборони прийняла рішення про націоналізацію заводу.

  За даними ЗМІ, Юрій Кунаєв - батько нардепа Артема Кунаєва, що пройшов до Верховної Ради під 100 номером в списку «Слуги народу». До цього він працював заступником керівника управління з маркетингу та продажів вертолітної техніки «Мотор Січ» Богуслаєва.

 Нині Кунаєв-молодший входить до бюджетного комітету парламенту. Саме кошти Державного бюджету вказані в тендерній документації Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА як джерело фінансування будівництва стадіону в Олевську.

  Зазначимо, що брати участь у закупівлях ТОВ «Юкун» почало з лютого 2020 року, упродовж цього часу фірма уклала чотири угоди загальною вартістю 11,6 млн грн, одна з яких вартістю 11 млн грн на капітальний ремонт дахів і опорядження фасадів житлового будинку.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 28/05/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework