На 3,8 млн грн завдано довкіллю збитків несанкціонованим скидом сміття - на Житомирщині розпочато кримінальне провадження за фактом виявлення стихійного звалища

На 3,8 млн грн завдано довкіллю збитків несанкціонованим скидом сміття - на Житомирщині розпочато кримінальне провадження за фактом виявлення стихійного звалища

  За процесуального керівництва Коростишівської окружної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом забруднення і псування земель відходами, шкідливими для життя, здоров'я людей і довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку здоров'ю людей і довкіллю (ч.1 ст.239 КК України).

  За даними слідства, на околиці смт Брусилів, на земельній ділянці площею 2 га розташоване стихійне звалише побутових відходів.

 Установлено, що несанкціонований скид смітття, який здійснювали без будь-яких дозвільних документів, утворився унаслідок завезення побутових відходів із селища та прилеглих населених пунктів протягом тривалого часу, із 2010 по 2020 роки.

 За попередніми підрахунками екологів, засміченням відходами та забрудненням земель хімічними речовинами на території Брусилівської селищної ради довкіллю завдано шкоди на суму понад 3,8 млн грн.

 Наразі триває досудове розслідування, яке проводить відділ поліції № 2 Житомирського райуправління поліції, встановлюються обставини кримінального правопорушення та причетність до його скоєння посадових осіб.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework