У Коростені на полігоні твердих побутових відходів незаконно облаштували сортувальний майданчик

У Коростені на полігоні твердих побутових відходів незаконно облаштували сортувальний майданчик

  Коростенською окружною прокуратурою, в інтересах держави, заявлено позов про визнання недійсним договору про спільну діяльність, укладеного комунальним підприємством міста Коростеня з приватним товариством.

  Наразі ухвалою суду у справі відкрито провадження.

  Йдеться про те, що у лютому цього року комунальне підприємство уклало з товариством договір про спільну діяльність щодо облаштування майданчика для відсортування та переробки вторсировини на полігоні твердих побутових відходів, а саме, на земельній ділянці площею 2 га, яка перебуває у постійному користуванні комунального підприємства. 

  Товариство завозить на територію полігону для захоронення тверді побутові відходи з інших населених пунктів, фактично орендуючи земельну ділянку. Така діяльність порушує права територіальної громади міста Коростеня, гарантовані ст. 50 Конституції України на безпечне для життя і здоров’я довкілля.

  Крім цього, сторони не додержалися низки вимог Цивільного кодексу України, що свідчить про те, що правочин вчинено з метою приховання договору оренди земельної ділянки.

  Відтак порушено вимоги Закону України «Про оренду державного та комунального майна» (ч. 2 ст. 3), відповідно до яких, спеціально відведені місця чи об’єкти, призначені для захоронення відходів (місця розміщення відходів, сховища, полігони, комплекси, споруди, ділянки надр тощо) не можуть бути об’єктами оренди.

 

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework