У селі під Житомиром розвалюється старий дерев'яний міст: на реконстукцію потрібно 5 млн грн. ВІДЕО

У селі під Житомиром розвалюється старий дерев'яний міст: на реконстукцію потрібно 5 млн грн. ВІДЕО

  Місяць тому в селі Барашівка під Житомиром, на мосту через річку Лісова, утворилася діра – на реконструкцію потрібно 5 мільйонів гривень. Голова Березівської громади каже, що тендерна документація вже готова – 19 травня її подадуть на електронні торги.

  Дерев'яний міст через річку Лісова, що у селі Барашівка під Житомиром – в аварійному стані. Міст пролягає між Барашівкою і дачним масивом, розділяючи близько 5 тисяч населення Березівської громади. Місяць тому на мосту утворилася діра, яка, за словами голови громади Михайла Яромова, може призвести до аварійної ситуації, - розповідає suspilne.media.

На Житомирщині на мосту через річку утворилася діра – на реконструкцію потрібно 5 мільйонів гривень

  Житель села Барашівка Сергій Ємець каже, що пересуватися по мосту небезпечно, але іншого шляху для переходу і переїзду на протилежний берег річки немає.

  "На сьогоднішній день нас це не влаштовує, – каже місцева жителька Інна Данюк. – Ми кожен день тут ходимо: дитина – у садочок, я – на роботу. Це просто дуже страшно. Боїмося, щоб не провалитися. Чекаю скраю, щоб машина проїхала, щоб не піти під воду. Дуже страшно".

  Дерев'яний міст довжиною 24 метри знаходиться на балансі Березівської сільської ради. Голова Березівської громади Михайло Яромов розповів Суспільному, що косметичним ремонтом не обійтися – міст потребує реконструкції.

  "У квітні в цю ямку потрапила пожежна машина і тут розійшлися ваги. Я не маю морального права зробити лише поверхневий ремонт. Тому ми тимчасово позначили аварійне місце на мосту попереджувальними знаками і гілками. Нічого іншого ми придумати не змогли", – говорить Михайло Яромов.

  За словами голови громади, спільно з робочою групою було проведене обстеження, за результатами якого громада звернулася до обласного керівництва з проханням про допомогу.

  "Ми звернулися до обласної державної адміністрації, до районної державної адміністрації, до обласної ради. Написали листи з проханнями допомогти вирішити дане питання, – каже Михайло Яромов. – Повірте мені: я з думкою про цей міст лягаю спати і встаю, бо це біда на тілі нашої громади. Ось є тендерна документація реконструкції мосту. Вартість будівництва – 5 мільйонів гривень. Є європейські методи будівництва, такі як, наприклад, система гофрованих труб. Я коли був у Європі, то бачив таке. Це менш затратно і побудувати можна швидше. Як на мене, самий найкращий варіант для нашого мосту – це такий. Проєктна документація завтра буде подана на електронні торги. І я сподіваюся, що через пару місяців, до 1 вересня дітки підуть до школи по новому мосту".

 

Авторка: Антоніна Тугас

Оператор: Ігор Грач

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework