Лісівники Житомирщини висіяли в розсадниках та теплицях майже 65 тонн лісового насіння

Лісівники Житомирщини висіяли в розсадниках та теплицях майже 65 тонн лісового насіння

   Наразі роботи з висівання вже завершили на загальній площі понад 23 гектари. Наступного року з цих посівів планують мати близько 40 мільйонів сіянців.

  Про це повідомив начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк.

  Таким чином лісівники області уже готуються до лісокультурної кампанії 2022 року. Аби мати в достатній кількості якісного садивного матеріалу – до робіт цих ставлення особливо відповідальне. Адже тут закладається майбутнє лісу.

  Відтак роботи ці лісівники розпочинають ще з ранньої весни. Спочатку готують грунт та насіння. До власне висівання приступають лише з настанням сприятливих погодних умов.

  «Основною лісоутворюючою породою на Житомирщині є сосна, - додає Віктор Сахнюк, - тож левову частку площ під посіви відводять саме цій культурі. Особлива увага і дубовим насадженням – жолудя висіяли 55 тонн . Крім того, висіяли ялину, модрину, ясен, клен – усього понад 20 порід.»

  Тепличне господарство держлісгоспів області займає площу 2,6 гектара. Окрім звичайних сіянців тут до наступного року планують виростити ще й близько мільйона сіянців із закритою кореневою системою.

  Якщо висівання проводять як ручним способом, так і механічним, то доглядають за сходами лише вручну. І треба сказати, що робота достатньо копітка. Спеціалісти ретельно слідкують і за температурним режимом, і за вологістю, і щоб шкідників чи хвороб не допустити, і буряни вчасно виполоти…

  Тепличне господарство держлісгоспи області постійно модернізовують. Вже в цьому році в лісогосподарських підприємствах встановлено 10 нових теплиць з використанням новітніх технологій, з сучасними системами зрошування, кліматконтролю тощо.

Пресслужба Житомирського ОУЛМГ

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework