У Житомирі страйкують служби, які відкачують стоки з каналізаційних ям приватних будинків

У Житомирі страйкують служби, які відкачують стоки з каналізаційних ям приватних будинків

  З 1 травня у Житомирі страйкують асенізаторні служби, які відкачують стоки з каналізаційних ям у приватному секторі. Причина страйку – підвищення ціни на злив рідких побутових відходів.

  Про страйк асенізаторних служб Суспільному розповіла житомирянка Софія Дзівінська. Вона проживає у приватному будинку, де немає централізованої каналізації. Натомість у цьому приватному секторі є вигрібна яма, об'ємом 2 кубометри, яку щотижня відкачує спеціалізована техніка.

  "У нас є асенізатори, це спеціальні машини, які цю воду забирають і зливають потім у водоканал, – каже Софія Дзівінська. – З першого травня нас повідомили, що асенізатори не працюють. Вони це пояснили тим, що підняли тарифи і їм невигідно працювати".

У Житомирі страйкують служби, які відкачують стоки з каналізаційних ям приватних будинків
 У присутності журналістів житомирянка зателефонувала представникам асенізаторних служб, які працюють у Житомирі. Під час розмови представники цих служб сказали, що вони страйкують, оскільки комунальне підприємство "Житомирводоканал" підняло ціни на злив стоків, через що ціна за викачку збільшилася в два рази.

  Представниця КП "Житомирводоканал" Лариса Продоус говорить, що тариф за водовідведення залишився незмінним, він становить 15 гривень 60 копійок за кубометр, але за новими умовами співпраці між асенізаторами і водоканалом, ціна буде змінюватися залежно від токсичності стічних вод.

  "Ці стоки, які скидають перевізники до КП "Житомирводоканал" в стічні води, в рази перевищують всі нормативи, – каже Лариса Продоус. – Тому в будь-якому випадку перевізники мають сплачувати розмір підвищеної плати. КП "Житомирводоканал" разом із перевізниками влаштували ряд зустрічей, свої домовленості водоканал виконав повністю, наразі перевізниками грубо порушуються умови домовленості".

   Заступник житомирського міського голови Сергій Кондратюк каже, що за токсичні відходи в будь-якому разі асенізатори будуть платити більшу ціну.
 
  "Шляхи вирішення проблеми прості. Якщо асенізатори платитимуть в трикратному розмірі, то залишається такий тариф, який є, а це близько 15 гривень. Але, коли асенізатор прийде до житомирського водоканалу і буде скидати зі своєї бочки відходи, токсичність яких перевищена в 20 разів, то тариф для нього буде збільшеним у 20 разів, а не в 3 рази", – сказав Сергій Кондратюк.
 

Авторка: Дар'я Самаріна

Камера: Ігор Грач

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework