Від 500 до 2 000 грн за нездійснення контролю за понаднормові вантажні перевезення – на Житомирщині судитимуть посадовцяУкртрансбезпеки

Від 500 до 2 000 грн за нездійснення контролю за понаднормові вантажні перевезення – на Житомирщині судитимуть посадовцяУкртрансбезпеки

  Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом одержання службовою особою неправомірної вигоди, вчинене повторно (ч. 3 ст. 368 КК України).     

  За даними слідства, працівника відділу державного контролю та нагляду на транспорті Управління Укртрансбезпеки в області систематично  отримував неправомірну вигоду від підприємців Рівненщини та Київщини.

  «Працював» ділок на автодорозі міжнародного значення Київ-Чоп, що проходить через Новоград-Волинський та Радомишльський райони.  Джерелом незаконного власного збагачення обрав вантажні автомобілі, які перевозили щебінь та відсівіз кар’єрів, а також великогабаритну техніку.

  Відтак за нездійснення габаритно-вагового контролю вантажівок та не складання актів проведення відповідних перевірок на автодорогах загального користуваннявизначив плату- від 500 до 2000 грн.

  Встановлено, що за період із жовтня 2019 по березень 2020 роки посадовець шість разів одержував на свою банківську картку неправомірну вигоду на загальну суму 4 500 грн.

  Досудове розслідування проводив Другий слідчий відділ (з дислокацією ум. Житомирі) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління СБУ в області.

  Справу розглядатиме Радомишльський районний суд.

  Житомирська обласна прокуратура забезпечуватиме публічне обвинувачення.

  Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework