У Житомирі фільтри очисних споруд водоканалу починають наповнювати активованим вугіллям

У Житомирі фільтри очисних споруд водоканалу починають наповнювати активованим вугіллям

  КП "Житомирводоканал" отримав першу партію активованого вугілля – 60 тонн, яке почнуть використовувати у процесі водопідготовки.

 Працівники підприємства поступово наповнюватимуть фільтри очисних споруд активованим вугіллям і до середини серпня разом із наступними поставками планують завершити цей процес.

  Про це повідомляє "Житомирводоканал" на своїй сторінці у Facebook, - інформує suspilne.media.

  Активоване вугілля дозволить поліпшити органолептичні якості води шляхом зниження ступеню її кольоровості та інтенсивності запаху. Також покращиться її хімічний стан.

У Житомирі фільтри очисних споруд водоканалу починають наповнювати активованим вугіллям На сайті Житомирської міської ради повідомляють, що підприємство вже отримало першу партію активованого вугілля німецького виробника "Silcarbon".

  За словами директора комунального підприємства "Житомирводоканал" Андрія Нікітіна, використання вугілля суттєво покращить якість води, і наприкінці літа споживачі це відчують.

У Житомирі фільтри очисних споруд водоканалу починають наповнювати активованим вугіллям  "З першого січня 2022 року вступають в силу нові гігієнічні вимоги щодо якості питної води та водопостачання. Досягнути критеріїв нового нормативу можливо лише за умов застосування активованого вугілля в існуючій технології", – зазначає Андрій Нікітін.

  Фахівці стверджують: на сьогодні це чи не єдиний реагент, який забирає з води неприємний смак і запах", – йдеться у повідомленні.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework