Звільнення чиновника за сексизм на Житомирщині – це прецедент для України, - гендерна експертка. ВІДЕО

Звільнення чиновника за сексизм на Житомирщині – це прецедент для України, - гендерна експертка. ВІДЕО

  В Україні вперше звільнили чиновника за сексистські висловлювання.  Сталося це на Житомирщині у Коростишеві. А «герой» - секретар міської ради Юрій Сарапійчук. Він дозволяв собі на адресу місцевої депутатки Юлії Юзефович, і не тільки, образливі епітети.

  Звернення розглянули на черговій сесії Коростишівської міської ради та вирішили такого «чинушу» звільнити, - пише magnolia-tv.com/.

  Як зясувалося, чоловік, у минулому співробітник прокуратури, не один раз потрапляв у скандали та давно викликав незадоволення більшості депутатського корпусу.

  Цей випадок вважають безпрецедентним в Україні. Про це заявила у коментарі «Магнолія-ТВ», гендерна експертка, координаторка проєкту #вибориБЕЗсексизму Ірина Тишко.

  «Це гідний приклад того, як жінки, які по гендерній квоті, які  вперше була застосована на цих місцевих виборах показують, як вони можуть впливати на зміну політичної культури. Я дуже сподіваюся, що цей приклад стане поштовхом для інших випадків такого активного і правильного реагування в  інших місцевих радах. Я сподіваюсь, що таке ж буде реагування і в українському парламенті», - зазначила вона.

  а думку експертки, таких прецедентів може бути більше, якщо жінки не  будуть боятися відстоювати свої права.

  "Починаючи з минулих виборів створюється нова сторінка політичної історії. Тому жінки внаслідок виборів у максимальній кількості долучилися до виборчої кампанії, їх було 140 тисяч. Вони своєю присутністю і своїм баченням змінюють традиційні підходи до вирішення питань на місцевому рівні, і це дуже добрий крок, все, що зараз відбувається, це відбувається вперше", - підкреслила Ірина Тишко.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework