Благодійний фонд починає будувати в Житомирі дитячий реабілітаційний центр на ділянці, за яку судиться прокуратура

Благодійний фонд починає будувати в Житомирі дитячий реабілітаційний центр на ділянці, за яку судиться прокуратура

  Благодійний фонд «Місії в Україну» повідомляє, що 28 квітня об 11.00 на території за адресою м. Житомир, проїзд Шпаковський, 15, відбудеться пресконференція, присвячена початку будівництва благодійного медико-соціального реабілітаційного центру для дітей з інвалідністю.

  Відповідний анонс 27 квітня отримала редакція Житомир.info. Серед учасників заходу – Олександра Олексіївна Башек, головний лікар реабілітаційного центру «Місія в Україну»; Сергій Іванович Сухомлин, Житомирський міський голова; матері дітей з інвалідністю.

  Зазначимо, що в лютому 2020 року прокуратура через суд домоглася скасування рішення Житомирської міської ради, яким у 2016 році Міжнародному благодійному фонду «Місія в України» дали земельну ділянку на Корбутівці для будівництва реабілітаційного центру, - пише Житомир.info.

  «У березні 2016 року Житомирською міською радою прийнято рішення про надання у користування Міжнародному благодійному фонду земельної ділянки площею 1 га на умовах договору суперфіцію, з метою будівництва реабілітаційного центру. На виконання рішення 30.09.2016 Житомирською міською радою укладено з Міжнародним благодійним фондом договір суперфіцію. Однак, Житомирською місцевою прокуратурою встановлено, що рішення міської ради та договір суперфіцію не відповідають вимогам чинного законодавства, оскільки земельну ділянку у користування надано без проведення земельних торгів, та за відсутності підстав для їх не проведення. Таким чином, порушено вимоги Земельного кодексу України. Крім цього, вищевказані рішення та договір не відповідають вимогам містобудівного законодавства, зокрема Генеральному плану та плану зонування м. Житомира. З метою захисту інтересів держави, місцевою прокуратурою заявлено позов, який задоволено у повному обсязі», - інформувала пресслужба прокуратури.

  Мова йшла про земельну ділянку з кадастровим номером 1810136300:11:012:0079 та адресою проїзд Шпаковський, 15.

  Однак, на сесії міської ради 31 жовтня 2019 року ухвалили рішення, яким з благодійним фондом «Місія в Україну» уклали новий договір суперфіцію терміном на 3 роки на цю ж ділянку площею 1 га. Зауважимо, що проєкт рішення доповнили відповідним пунктом за рекомендацією погоджувальної ради та земельної комісії.

  Скріншот з рішення міської ради

  Майже через півтора року після рішення сесії прокуратура знову звернулася до суду.

  «24.02.2021 до Господарського суду Житомирської області від Виконувача обов`язків керівника Житомирської місцевої прокуратури надійшла позовна заява в інтересах держави в особі ГУ Держгеокадастру у Житомирській області до Житомирської міської ради та Міжнародного благодійного фонду "Місія в Україну" про визнання незаконним та скасування п. 6 рішення Житомирської міської ради від 31.10.2019 №1657 "Про розгляд клопотань суб`єктів земельних відносин";визнання недійсним договору суперфіцію від 27.12.2019, укладеного між відповідачами; скасування у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно запису про інше речове право №35269472; зобов`язання Міжнародного благодійного фонду «Місія в Україні» повернути Житомирській міській ОТГ в особі Житомирської міської ради земельну ділянку за кадастр. №1810136300:11:012:0079; стягнення судового збору», - йдеться в ухвалі суду від 25 лютого 2021 року, якою було відкрите провадження у справі.

  Також прокуратура просила суд накласти арешт на зазначену земельну ділянку і заборонити фонду «Місія в Україну» вчиняти будь-які дії щодо її забудови, але цей позов ухвалою від 25 лютого суд задовольнив частково.

  Скріншот з ухвали господарського суду

  В матеріалах суду також зазначається, що «Місія в Україну» подала заяву про зустрічне забезпечення позову від 19.03.2021 року, яку, серед іншого, обґрунтовує тим, що 03.02.2021 Міжнародним БФ «Місія в Україну» був укладений договір №03/02/001 з будівельною компанією та оплачено обсяг виконання будівельних робіт та витрат на суму 709 тис. 815 грн. Але ухвалою від 26 березня заяву фонду про вжиття заходів зустрічного забезпечення позову суд залишив без розгляду.

  13 квітня до суду надійшла ще одна заява від «Місії в Україну» про зустрічне забезпечення позову «шляхом зобов`язання прокурора внести на депозитний рахунок суду грошові кошти 10787358,19 грн».

  Майже 11 млн грн – це витрати на будівництво:

  Ухвалою від 22 квітня суд знову відмовив у задоволенні заяви Міжнародного благодійного фонду «Місія в Україну» про зустрічне забезпечення позову. Наступне судове засідання було призначене на 27 квітня 2021 року.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework