На Житомирщині відкрили рекреаційний пункт у лісі

На Житомирщині відкрили рекреаційний пункт у лісі

  У Житомирській області відкрили пункт відпочинку у лісі "Затишок" — так хочуть забезпечити безпеку і дбайливе ставлення до лісових ресурсів. У квітні минулого року тут відбулися масштабні лісові пожежі, зокрема мова йде про Овруцький та Народницький райони.

  Про це повідомив голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко.

  "Людський фактор є однією з найпоширеніших причин виникнення лісових пожеж. Але одними заборонам неможливо запобігти лиху. Тому що ліс, особливо влітку дарить втіху та відпочинок, а отже відмовитись від прогулянок по ньому неможливо. Саме тому лісівники Житомирщини спільно з обласною владою розвивають на території лісгоспів області рекреаційні зони, спеціально облаштовані для відпочинку та розведення багать. Наразі на Житомирщині створено понад 80 подібних пунктів", – розповів він.

  Зазвичай рекреаційні пункти розміщуються в найбільш відвідуваних місцевими жителями ділянках лісу. Так, на території Бехівського лісництва облаштували рекреаційний пункт "Затишок", який прекрасно підходить для відпочинку місцевому населенню та гостям області.

  "При облаштуванні рекреаційного пункту, мабуть, найболючіше питання для лісівників – це засмічення зелених масивів. Тож працівники лісництва обладнали в зонах для відпочинку спеціальні місця для викиду сміття. Працівники лісгоспу все ж таки сподіваються на свідомість людей і вкотре просять відвідувачів рекреаційних пунктів поважати їхню працю. Потрібно пам'ятати, що кожен з нас йде в ліс не останній раз, тож варто поводитися так, аби наступне відвідування було приємним та затишним. А досить важливою перевагою для громадян є те, що весь цей комфорт лісівники пропонують за символічну плату. Створюючи цю зону відпочинку, лісівники продумали всі дрібниці. Тут зведені альтанки, дерев'яні накриття, столи зі зручними лавками", – зазначив очільник області.

  На відкритті був присутній Голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко, народний депутат Арсеній Пушкаренко, Голова Державного Агентства лісових ресурсів України, Юрій Болоховець, Голова Державної екологічної інспекції України, Андрій Мальований, Голова Житомирської ОДА, Віталій Бунечко та Голова Житомирської обласної ради, Володимир Федоренко та інші.

Джерело: rubryka.com

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework