На Житомирщині арабська компанія планує виробляти органічні добрива

На Житомирщині арабська компанія планує виробляти органічні добрива

  Арабська компанія «AAZ TRADING CO» планує інвестувати 1,5 млн дол. США у видобуток на Житомирщині бурого вугілля та виготовлення з нього органічних добрив.

  Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

  «Продовжуємо залучати іноземних інвесторів до Житомирщини. Сьогодні мав дуже предметну розмову з керівником арабської компанії «AAZ TRADING CO» Махфудом Саадом. Предметом обговорення стала реалізація масштабного інвестиційного проєкту вартістю понад 1,5 млн дол. США. Йдеться про видобуток та переробку бурого вугілля, а також виготовлення з цієї сировини органічних добрив», - повідомив Бунечко.

  За його словами, буре вугілля не має перспектив для використання його як палива, але може стати основою для створення вертикально інтегрованої компанії з декількох підприємств, яка виготовлятиме продукцію для потреб аграріїв України, ЄС та арабських країн.

  Нині інвестору, який планує зайти на Житомирщину, потрібно вирішити земельне питання.

  Як наголошує голова ОДА, ділянка, що необхідна для геологічного дослідження та видобутку бурого вугілля, зараз не має визначеного власника. Підприємства, які нею володіли, були ліквідовані, тому наразі ОДА докладе зусиль для оформлення належних документів, аби «AAZ TRADING CO» розпочала реалізацію проєкту вже цього року.

 

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework