У Житомирі з’явиться дитяче інфекційне відділення європейського рівня

У Житомирі з’явиться дитяче інфекційне відділення європейського рівня

  Загальна вартість проєкту – 48 млн грн, реконструкція триватиме 2 роки. 

  На Житомирщині нове сучасне дитяче інфекційне відділення на 40 пацієнтів буде створено на базі обласного протитуберкульозного диспансеру, - пише tsn.ua.

  Об’єкт є частиною програми Президента "Велике будівництво" і роботи над ним уже розпочалися, заявив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

  За його словами, обласна дитяча клінічна лікарня не має власного приміщення для розміщення дитячого інфекційного відділення – протягом останнього часу вона орендувала його у районної лікарні.

  "Це призводило до виникнення непорозумінь під час розміщення хворих та певних незручностей для маленьких пацієнтів. Саме з огляду на це Житомирська облдержадміністрація ініціювала включення проєкту створення нового дитячого інфекційного відділення до Програми "Велике будівництво"", - розповів Бунечко.

  Загальна вартість проєкту – 48 млн грн, реконструкція триватиме 2 роки. Фінансування буде здійснюватися з Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.

  В існуючій двоповерховій будівлі буде виконано перепланування для розміщення двох відділень: відділення гострих кишкових інфекцій (1-й поверх); повітряно-крапельних інфекцій (2-й поверх).

  Крім цього, будівля буде енергоефективною: тут утеплять фасади, замінять покрівлю, віконні та дверні блоки. 

  Також буде обладнано спеціальний майданчик для дезінфекції транспортних засобів приймального відділення і майданчик для кисневого пункту.

  "Обов’язковим пунктом є забезпечення сучасних вимог інклюзії для медичних закладів, якими зараз опікується дружина Президента Олена Зеленська. Тому в проєкті нового інфекційного відділення для маленьких пацієнтів передбачена наявність ліфтів. Впевнений, що опісля реконструкції інфекційне відділення стане одним із найбільш сучасних в області", – додав Бунечко. 

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework