У Коростишівському районі оштрафовано п’ятеро колишніх депутатів за несвоєчасне подання декларацій без поважних причин

У Коростишівському районі оштрафовано п’ятеро колишніх депутатів за несвоєчасне подання декларацій без поважних причин

  Коростишівською окружною прокуратурою забезпечено участь у розгляді адміністративних протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, вчинені колишніми депутатами  сільських рад.  

  Усі правопорушення стосуються несвоєчасного подання декларацій особами, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій місцевого самоврядування за період, не охоплений раніше поданими деклараціями, а саме, протягом 20 робочих днів з моменту припинення повноважень депутата сільської ради.

  Допустили порушення та не дотрималися вимог ч. 2 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» п’ятеро депутатів однієї із сільських рад Коростишівського району.

  Серед причин, названих порушниками у судовому засіданні – незнання законодавства, заклопотаність приватними справами тощо.

  Однак Коростишівський районний суд не визнав це поважними причинами.

  Натомість видав постанови про визнання усіх п’ятеро депутатів   винними у вчиненні адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП та застосування стосовно кожного штрафу у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework