Скандал на Бердичівщині: «липові» АТОвці вкрали 24 га землі

Скандал на Бердичівщині: «липові» АТОвці вкрали 24 га землі

   16 квітня на сесії Швайківської сільської ради оприлюднено скандальну інформацію: колишній очільник ОТГ разом із прокурором привласнив 24 гектари землі.

  Цю землю буцімто виділили для АТОвців. Та вони виявилися підставними. Про це розповів керівник Бердичівського відокремленого підрозділу «Стоп корупції» Станіслав Лужанський, - пише stopcor.org.

  Стопкорівець розповів про скандал, що розгорівся у Швайківській ОТГ на Житомирщині. Там дружба колишнього голови громади та прокурора призвела до корупційної схеми й ошукування місцевих учасників АТО. Більш як 20 гектарів землі у селі Мирославка виділили для учасників АТО. Але натомість отримали її люди з оточення прокурора.

  Про оборудки попередників жителям громади розповіло нинішнє керівництво Швайківської ОТГ. Кажуть, провели інвентаризацію земель і виявили, що близько 24 гектарів у двох селах нині в руках однієї людини. З’ясували: є ряд порушень в оформленні та реєстрації документів. Поле було землями запасу. У липні 2020-го року воно перейшло у приватну власність.

  На сесії громади розповіли про виявлену земельну схему в деталях. Ще 12 листопада 2019 року на 10-й сесії 7-го скликання Швайківської сільради  розглядалося питання про виділення земельної ділянки учасникам АТО. Рішення прийняли, але підписав голова дещо інше рішення: з нього прибрали слово «АТОвці». Затим 12 людей в один день написали заяви на отримання землі. Наприкінці червня 20-го року затверджено проєкт землеустрою та передачу земельних ділянок у власність громадян, і знову ж у рішенні начебто мова про учасників АТО. Але воїни землі не отримали.

  Подробиці цієї справи вже оприлюднені в місцевих ЗМІ.

  У громаді є з десяток родин воїнів, яким закон гарантує землю, але вони її досі не отримали, каже керівництво ОТГ. До того ж, ця цифра не стала, люди регулярно звертаються. Однак марно: земель ніде вишукати. Проте у попередників для «потрібних» людей вона знайшлася.

  «Це підставні люди колишнього голови громади. Там без них не обійшлося, вони знали, що робили, де які шматки ласі, вони перед виборами все забирали», – каже місцева жителька Наталія Гусар, мати учасника АТО.

  «Там замішаний його рідний брат, який отримав цю землю, всі його друзі, куми. Усі вони жителі Жмеринки Вінницької області, звідки родом сам наш прокурор», – розповідає голова ОТГ Габріел Мкртчян, який и зробив скандальну заяву.

Голова Швайківської ОТГ Габріел Мкртчян.

  Голова громади зазначив, що його мета -  повернути землю і роздати її справжнім АТОвцям.

  На сесії вирішили звернутися до суду та правоохоронних органів, щоб там допомогли встановити справедливість.

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework