Комунальне ноу-хау: у Житомирі встановили "шибеницю" для боржників ОСББ

Комунальне ноу-хау: у Житомирі встановили "шибеницю" для боржників ОСББ

  Шибениця - для боржників. У Житомирі, просто в дворі багатоповерхівки, на мотузки підвісили пару чорних мішків. І наклеїли на них оголошення: "Вони не заплатили внески ОСББ". Мешканці, які не платять, обурились. Натомість, інші, що справно сплачують комірне, такі малогуманні натяки - підтримали.

  Про те, хто винайшов таке ноу-хау -  йдеться у сюжеті ТСН.

  Шибениця, на якій повісили боржників ОСББ, з'явилася у дворі багатоповерхівки. Насправді ж у чорних мішках від дощу - боксерські груші. А от звідки поверх з'явилися такі оголошення з натяком, ніхто не зізнається.

  Спортмайданчик зробили самі мешканці на толоці. Те, що їхня конструкція з грушами раптом перетворилася на шибеницю - сприймають по-різному. Одні схвально, а от інші це жартом не вважають.

  "В мене виник просто жах, якими методами бореться наше ОСББ з боржниками, коли є законний метод подавання до суду", - говорить мешканка багатоповерхівки Галина Мороз.

  Пані Галина - одна з тих, хто принципово не платить внески ОСББ, адже вважає його неефективним.

  "Зіштовхнулася з таким неподобством, що я повинна шукати сантехніка, я повинна шукати електрика, а я за нього плачу у внесках, а потім у квитанціях появляється якась чистка каналізації", - обурюється жінка.

  ОСББ в цьому будинку з'явилося чотири роки тому і за цей час зробило чимало. Голова ОСББ запевняє - до шибениці для боржників стосунку не має.

  Розповідає - у будинку 190 квартир, за квадратний метр платять по - 6 грн 22 коп. Квартир, які заборгували за 2-3 роки у будинку - п'ятеро. 

  "Зараз вони отримали попереджувальні листи, що документи подаю до суду", - говорит голова правління ОСББ Олександр Нановський.

  Попри резонанс - оголошення про боржників на імпровізованій шибениці прибирати не хоче. Більшість, каже, його підтримає.

  У відділі міськради, який контролює діяльність ОСББ, нічого поганого в цій ситуації не бачать.

  "Позитивне ОСББ, яке працює в правильному напрямку. Напевно я би так не вчинив би, але, хто це робив, напевно в них були якісь свої причини", - говорить начальник управління муніципального розвитку Житомирської міської ради Артем Ражев.

  Шибениця для боржників. У Житомирі, просто в дворі багатоповерхівки, на мотузки підвісили пару чорних мішків. І наклеїли на них оголошення: "Вони не заплатили внески ОСББ". Мешканці, які не платять, обурились. Натомість, інші, що справно сплачують комірне, такі малогуманні натяки підтримали. Хто винайшов таке ноу-хау – дивіться далі.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Суббота, 17/04/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework