Коростенка два роки не бачила доньку, яку викрав колишній чоловік

Коростенка два роки не бачила доньку, яку викрав колишній чоловік

  Віталія Єфіменко з Коростеня на Житомирщині продовжує боротьбу за доньку Олександру. У травні дівчинці виповниться 4 роки.

  Жінка не бачила дитину 2 роки, відколи її викрав колишній чоловік Володимир Єфіменко. З того часу він не повертає доньку й не дозволяє бачитися попри судові рішення. Наприкінці березня суд видав ухвалу поліції на оголошення дитини в розшук. Але там справу не відкрили, розповіла Gazeta.ua Віталія.

  "Я пройшла всі судові інстанції. Я мала ухвалу на негайне відібрання дитини. Але колишній її заховав і забрати доньку я не змогла. Тому розшук був останньою надією, я чекала цього судового рішення. Начальник поліції мене запевнив, що дитину розшукають, повернуть мені. Натомість працівниця, яка вела розшуком, сказала, що дитину вона бачила і сфотографувала. Мовляв, батько показав її в них удома. І все. Я шокована. Думаю, колишній заплатив великі гроші, щоб поліція так бездіяла. Відповідаю за кожне слово і не боюся це говорити. До того ж він недавно квартиру продав, гроші там є", - каже жінка.

  Після того, як поліція відмовила в розшуку, Віталія з виконавцями та поліцейськими знову навідалися до будинку колишнього. Але двері ніхто не відчинив.

  Жінка уже звернулася до прокуратури, Державного бюро розслідувань і на гарячу лінію МВС зі скаргами на бездіяльність поліцейських.

  Володимир Єфіменко коментувати ситуацію відмовляється.

  Справа може тривати роками попри те, що є рішення судів про визначення місця проживання дитини. І тут безсилі всі служби. Єдиний вихід - силове відібрання дитини. І воно буде абсолютно законним, каже адвокат Сергій Старенький.

  "Є два види розшуку - кримінальний і цивільний. Це такий негласний поділ. У цьому випадку - це розшук в рамках виконавчого провадження. Тут дійсно відомості в ЄРДР не вносяться. Якщо дитину розшукали, її особу можуть встановити зі слів когось із батьків і на підставі наданих документів. Тут для матері найприйнятніший варіант - силою відібрати дитину. Двері не відчинили - викликати рятувальників і зрізати. Порушення закону не буде, бо вона має всі рішення судів", - каже Старенький.

  Віталія Єфименко розлучилася з чоловіком 3 роки тому. Після розлучення, за рішенням суду, донька жила з нею, але Володимир Єфіменко під приводом примирення приїхав до неї і викрав дитину. Потім звертався в Апеляційний і Верховний суди щодо проживання дитини з ним. Проте вони стали на бік матері. Було рішення про негайне вилучення дитини в чоловіка, але і його він не виконує.

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework