Реконструкцію житомирського онкодиспансеру включили в програму «Велике будівництво» і хочуть завершити в 2021 році

Реконструкцію житомирського онкодиспансеру включили в програму «Велике будівництво» і хочуть завершити в 2021 році

  У Житомирській облдержадміністрації анонсували завершення реконструкції обласного онкодиспансеру в 2021 році.

  Ремонтні роботи тривають вже четвертий рік і за цей час підрядник зробив двоповерхову добудову до поліклінічного відділення, провів термосанацію установи, відремонтував дах та замінив комунікації. Роботи в поліклініці майже завершені, залишилися відремонтувати стаціонарне відділення, - йдеться у матеріалі zhitomir.info.

  Проєкт назвали «Великим будівництвом», хоча почали роботи ще у 2018 році, реконструкцію і тоді, і зараз співфінансує Державний фонд регіонального розвитку.

  «Цього року, завдяки включенню проєкту реконструкції онкодиспансеру у програму президента «Велике будівництво», його вдасться завершити. Обсяг фінансування усього проєкту складає 94 млн гривень, залишок кошторисної вартості станом на початок року складає 40, 2 млн з яких 36 млн – це кошти Державного фонду регіонального розвитку і 4 млн – це обов'язкова вимога співфінансування обласного бюджету. Дивіться, проєкт міг і не потрапити в завершення будівництва в цей рік і тоді це не було б велике будівництво, а ніякого будівництва не було. Я не бачу в цьому проблеми. Всі кошти, які ми використовуємо на будівництво, реконструкцію і дороги колись ми починали робити й продовжуємо зараз, тому я вважаю, що це є велике будівництво, адже залучено кошти Державного фонду регіонального розвитку», - повідомила на брифінгу 7 квітня перша заступниця голови ОДА Наталія Остапченко.

  Однак остаточної дати завершення реконструкції поки не називають.

  Сьогодні установа вже приймає пацієнтів у відремонтованих кабінетах поліклініки. Також відкрили нову лабораторію, ендоскопічне відділення й амбулаторну операційну.

  «Переходимо далі до стаціонарних відділень, тому що одразу їх не можна було ремонтувати, адже ми йдемо знизу до верху, всі системи зовнішні замінювали, каналізацію, водогін, тепло і практично це вже теж завершили й будемо підійматися по поверхах. Наступний етап – це ремонт терапевтичного відділення, мамографічного відділення, хіміотерапевтичного відділення, та гінекологічного», - розповідає директор КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Ігор Сабадаш.

  Директор диспансеру додає: ремонтні роботи у стаціонарному відділенні не вплинуть на прийом пацієнтів.

  «Це досить непросто, але ми робимо місце для того, щоб перевести туди відділення. Ви не були, але внизу зараз проходять ремонтні роботи, куди ми переводимо хіміотерапевтичне виділення. Воно там буде функціонувати, тому що потреба у лікування, можливість надавати допомогу не повинна зупинятися. Їх переводимо, надалі на його місці проводитимемо роботи й так по черзі будемо заміноване одне з відділень», - говорить Ігор Сабадаш.

  Директор онкодиспансеру показує і нове дороговартісне обладнання для обстеження стравоходу, шлунку, кишківника, шкіри та нирок, також мамограф, який запрацює незабаром.

  Установа чекає і на обіцяний лінійний прискорювач. Поки що обласна влада розглядає декілька варіантів закупівлі обладнання.

  «На 2020 рік за 4 млн грн виготовили кошторисну документацію на реконструкцію бункеру, зараз намагаємося вирішити фінансове питання, адже реконструкція тільки бункеру буде коштувати 24 млн грн, а лінійний прискорювач буде коштувати дуже дорого - від 60, іноді 64 млн грн, в залежності від типу. Також потрібно буде придбати комп'ютерний томограф, щоб надавати повноцінну допомогу. Ми вирішуємо, яким чином ми забезпечимо область лінійним прискорювачем. Це можливо за кошти банка, враховуючи те, що є така можливість взяти дороговартісне обладнання в лізинг або залучимо приватне партнерство», - додає перша заступниця голови ОДА Наталія Остапченко.

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework