У Житомирі завершують теплоелектростанцію, яка працюватиме на подрібненій деревині

У Житомирі завершують теплоелектростанцію, яка працюватиме на подрібненій деревині

  Неподалік проспекту Миру в Житомирі завершують будівництво нової теплоелектростанції, яка працюватиме на подрібненій деревині. ТЕЦ дасть можливість постачати гарячу воду в 73 будинки, розташовані в цьому мікрорайоні.

  Про це Суспільному розповів директор КП "Житомиробленерго" Дмитро Рогожин. За його словами, теплову електростанцію будують за гроші уряду Швейцарії – 5 мільйонів 600 тисяч франків, та міського бюджету Житомира – 52 мільйони гривень.

  Електростанція працюватиме на подрібненій деревині. Це дасть можливість менше використовувати природній газ та опалювати будинки на проспекті Миру, вулицях Клосовського та Вільський Шлях.

  "Це дасть можливість нашому підприємству виробляти 1,2 мегават електроенергії, зекономити на вартості електропостачання, стабілізувати його, на 10-15% відірватися від залежності від вартості газу. Тарифи будуть менші і більш стабільні", – каже Рогожин.

   Восени, після запуску роботи теплоелектростанції, з'явиться можливість централізовано постачати гарячу воду у 73 будинки, які розташовані в цьому мікрорайоні.

  "Цілий рік можна буде постачати гарячу воду для мешканців 73 будинків на вулицях Вільський шлях, Маликова, Клосовського", – розповів Дмитро Рогожин.

  Електростанцію будує київська компанія. Модуль ТЕЦ здатний забезпечити людей теплом і електроенергією. Модуль виробляє 1,2 мегавата електроенергії і 6 мегават теплової енергії.

  Дмитро Рогожин говорить, що станція розпочне роботу на початку наступного опалювального сезону, орієнтовно в жовтні-листопаді 2021 року.

 

Автор: Леонід Харшан

Камера: Сергій Кобилянський

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework