На Житомирщині ціна на хліб до нового врожаю не зменшиться

  Через подорожчання енергоносіїв, зростання ціни на борошно та збільшення прожиткового мінімуму Бердичівський хлібзавод підняв ціну на продукцію. В області ціна на хліб не зменшиться щонайменше до нового врожаю.

  Про це Суспільному розповіла представниця обласного департаменту агропромислового розвитку Ніна Добринська. За її словами, однією з причин зростання ціни на хліб є минулорічне зменшення врожаю.

"Загалом в Україні зернових зібрано менше на 17%, – каже Добринська. – У 2020 році ми зібрали два з половиною мільйони (тонн – ред.) зернових. Зараз ми бачимо, що потихеньку ціна на пшеницю знижується і буде знижуватися ціна на борошно. Але я не готова сказати, що будуть знижені ціни на хліб. До нового врожаю буде зберігатися та ціна, яка є, бо ми не знаємо, яким буде цей рік".

  Партію хлібу на Бердичівському хлібзаводі випікають за дві з половиною години. Кілограм соціального хлібу на підприємстві коштує від 20 до 30 гривень, каже директорка бердичівського хлібозаводу Олена Левченко. Ціна хлібу залежить від його рецептури.

  "Зростання ціни на хліб на нашому підприємстві остаточно не покиває затрати на виробництво, – каже директорка хлібзаводу. – Вартість такої хлібини залежить від ціни на борошно, енергоносії, пальне і заробітної плати. Якщо ці показники є стабільними, то і ціна на хліб має бути стабільною. Але у лютому відбулося зростання ціни на борошно, енергоносії, паливо і збільшився рівень мінімальної заробітної плати".

  Вікторія Гаврилюк продає хліб на "Житньому ринку". Продавчиня розповідає, що з квітня ціна хліба зросла на гривню, але покупців після зростання ціни не поменшало.

  "Хліб купують так само, – говорить Вікторія. – І ніхто не заперечує, тому що хліб завжди потрібен. Сірий в нас коштує 18 гривень, чорний – 16 гривень, а білий – 15 гривень".

 

Автор: Аліна Домбровська

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework