На Житомирщині відкрили амбулаторію, яка обслуговуватиме понад 4 тисячі сільського населення

На Житомирщині відкрили амбулаторію, яка обслуговуватиме понад 4 тисячі сільського населення

  7 квітня у Краснопільській об'єднаній громаді відкрили сучасну амбулаторію загальної практики сімейної медицини з житлом для лікарів. Будували амбулаторію в рамках програми "Доступна медицина" за кошти субвенції з держбюджету на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

  Про це Суспільному розповів Краснопільський сільський голова Іван Патей. За його словами, спорудження амбулаторії у селі Краснопіль почалося у 2018 році.

 

  "Загальна кошторисна вартість медичного закладу становить понад 9 мільйонів гривень, з яких 940 тисяч гривень – співфінансування з місцевого бюджету, решта – надходження з державного бюджету. Амбулаторія обслуговуватиме понад чотири тисячі жителів кількох сіл – Краснополя, Молочок, Мотрунок, Стетківців, Носівців, Безпечної, Суслівки, Бурківців, Лихосілки та інших населених пунктів. При амбулаторії є житло з усіма зручностями для лікаря", – говорить Іван Патей.

  Старе приміщення Краснопільської амбулаторії загальної практики сімейної медицини функціонує уже понад пів сотні років, каже її завідувач Сергій Малишевський. В новозбудованій амбулаторії, розташованій поруч, обслуговувати пацієнтів буде комфортніше.

  "Нова будівля оснащена сучасним обладнанням з телемедичним комплексом, комп’ютерною технікою, меблями, холодильниками, необхідними медикаментами, – розповідає Сергій Малишевський. – Для надання первинної медичної допомоги тут є просторі світлі кабінети для лікарів, процедурна, кабінет щеплень, аптечний пункт, реєстратура. Амбулаторія забезпечена новим службовим автомобілем. Наразі в нас працює чотири медсестри, санітарка і водій. Будемо раді, якщо в нашу новозбудовану амбулаторію приїде на роботу сімейний лікар".

 

  Коментуючи кореспондентам Суспільного ситуацію із забезпеченістю медичними кадрами, головний лікар комунального некомерційного підприємства "Чуднівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Анатолій Скриваник сказав, що наразі є потреба в сімейних лікарях не тільки для Краснопільської, а й інших амбулаторій, зокрема, Карповецької та Чуднівської.

  Для амбулаторії також купили автомобіль

  "Ми направили відповідне замовлення у департамент охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації. Запрошуємо до нас на роботу інтернів та лікарів, тим паче, що сімейний лікар у новозбудованій Краснопільській амбулаторії буде одразу ж забезпечений житлом", – говорить Анатолій Скриваник.

 

  Додамо, що амбулаторія Краснопільської громади стала десятою амбулаторією, зведеною на Житомирщині в рамках програми "Доступна медицина". Раніше Суспільне також писало, що в Семенівській громаді відкрили амбулаторію, на будівництво якої знадобилося 2 роки і 10 мільйонів гривень. Також наприкінці жовтня 2020 року нову амбулаторію відкрили у селі Підлуби Ємільчинського району.

Авторки: Людмила Семенюк, Олена Слободенюк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework