На Житомирщині школярі вирощують в теплиці тюльпани, редьку, зелень

На Житомирщині школярі вирощують в теплиці тюльпани, редьку, зелень

  6,5 тисячі тюльпанів голландського сорту кунг фу виростили цьогоріч учні та педагоги Вишевицького ліцею, що на Радомишльщині. Вони працювали у рамках проєкту “Шкільний сад”.

     Детальніше про це розповідає Час-Дій.

  Деталі: Як поінформував директор навчального закладу Володимир Мартинюк, це завдання упродовж місяця реалізовували ліцеїсти-десятикласники на заняттях з підприємництва. Лекції їм читають викладачі кафедри цифрової та міжнародної економіки “Житомирської політехніки”, а з питань технології вирощування квітів учні співпрацюють із науковцями Поліського національного університету.

  Вирощені тюльпани ліцеїсти буквально за два дні реалізували на одну з найбільших гуртових баз країни “Діцентра” у Києві. Виручені кошти діти частково спрямували на благодійність. Одна гривня з кожного проданого тюльпана піде на лікування п’ятирічної Вероніки Марущак з Малина, котрій на термінову операцію потрібно 15 тисяч доларів США. Решту коштів спрямують на покращення матеріально-технічної бази рідного навчального закладу, а також на бюджет участі, завдяки якому діти зможуть реалізувати корисні різнопланові проєкти для рідного села і району (озеленення території, облаштування велопарковок тощо).

  Нині у теплиці площею 270 кв. м ліцеїсти доглядають за редькою, цибулею і зеленню. Пізніше у відкритий ґрунт висаджуватимуть петунії, сульфінії, лікарські трави.

  Крім десятикласників, у теплицях навчального закладу також працюють учні 5-го і 9-го класів. У найближчих планах вишевицьких ліцеїстів – опанувати гідропоніку і вирощувати рослини та квіти без ґрунту на поживних розчинах.

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework