Подорожчали яйця, а м'ясо стало дешевшим: ціни на Житньому ринку під час посту

Подорожчали яйця, а м'ясо стало дешевшим: ціни на Житньому ринку під час посту

  Як змінилися ціни на м’ясо і яйця на Житньому ринку та чи вливає на попит піст, - дізнавались журналісти Житомир.info.

   Сьогодні десяток найдешевших яєць коштує 19 гривень, а найдорожчих - 37 грн. До прикладу, у грудні 2020 року найдорожчі фермерські яйця коштували 33 грн за десяток.

  «Яйця на піст купляють, це основний наш продукт, ми звикли, ми ж українці. Яйця якісні, завозяться звідусіль. Ціна ось молоднячок, свіженьке та якісне, але воно маленьке і ціна менша, ніж у полтавського «Ясен світ». Ціна піднялась ще у грудні, це перед Новим роком, і ціна не падає. Напевне, як почнуть нестися кури, будуть падати ціни, можливо, тому що ціна залежить від кормів», - відповідає продавчиня Марія.

  А м'ясо у павільйоні навпаки подешевшало, якщо порівнювати з попереднім роком. Сьогодні за кілограм битка просять 90-100 грн. До прикладу, у жовтні биток коштував 120-130 грн/кг.

  За словами продавців, свіжий товар потрібно продати за день, а покупців під час карантину поменшало, через що доводиться знижувати ціну.

  «Таке м’яско у нас коштує 85 грн/кг, а це яблучко, шинка, воно найгарніше зачищене - 90 грн/кг, биток 100-95 грн/кг, теж одна м’якоть. Піст впливає, люди перестали брати сало, дуже це ми відчуваємо, але м’ясом вже запасаються на свята, тому що 4-го числа польська Паска і через місяць - наша. Люди, які отримали пенсії, а у нас в основному пенсіонери, інших покупців, молоді, дуже мало. А пенсіонери заготовляють на свято, щоб готувати для дітей, сім’ї, родини. Звичайно, не будемо підіймати ціни, ми не в змозі, бо немає купівельної спроможності, щоб його купували люди. Якби був обіг, то ми б піднімали, бо закупівельна вага дуже росте, а ми не можемо підняти. Цей товар ми повинні за день продати», - розповідає продавчиня Ірина.

  «120 грн/кг, 140 грн/кг м’якоть, на кістці - 90, 85 грн/кг. Це телятина. Навпаки дешевше стало, була грудинка 100 грн/кг, а стала 90-85 грн/кг, ребро так само, лопатка була 130 грн/кг, стала 120 грн/кг», - каже продавчиня Оксана.

  «90 грн/кг. В Житомирі дуже дешеве м’ясо, ось биток, ось шинка», - зазначає продавчиня Олена.

  «Сало приблизно 80 грн/кг, ось таке 70 грн/кг, через 15 хвилин витираємо руки, столи так само протираємо», - говорить продавчиня Валентина.

  Філе куряче на базарі коштує 90 грн/кг, стегно на кістці - 82 за грн/кг, а за тушку просять 64 грн за кілограм.

  Попри те, що деякі всеукраїнські ЗМІ повідомляють про подорожчання м'яса після посту на українських ринках на 10%, житомирські продавці переконують: поки що не зможуть підняти ціни, через невелику кількість покупців.

  Щодо карантинних норм, у м'ясному павільйоні та на території ринку продавці обслуговують людей у масках та через захисний екран, втім деякі покупці ігнорують дотримання дистанції. На вході до м'ясного павільйону оголошення, що у приміщенні кожні дві години проводять вологе прибирання з дезінфікуючими засобами. Температуру біля головного входу до ринку не вимірюють, контролюють лише наявність маски.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework