В установі виконання покарань виявили хворих на COVID-19 – Житомирська окружна прокуратура розпочала кримінальне провадження

В установі виконання покарань виявили хворих на COVID-19 – Житомирська окружна прокуратура розпочала кримінальне провадження

  17 березня 2021 року, Житомирською окружною прокуратурою внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам у державній установі виконання покарань, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 325 КК України.

   Під час перевірки встановлено, що в установі виконання покарань унаслідок порушення санітарних правил та норм (карантинних заходів), встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, допущено поширення захворювання на COVID-19 серед засуджених, що  створює загрозу масового розповсюдження інфекції.

  Станом на 17.03.2021 констатовано захворювання у 20 ув’язнених, які перебувають на ізоляції.

  Кримінальне провадження для проведення досудового розслідування передано до Житомирського районного управління поліції.

  Житомирська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

  Житомирська окружна прокуратура наголошує на необхідності дотримання усіх передбачених та затверджених заходів, спрямованих на унеможливлення поширення COVID-19 у місцях несвободи.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework