Колишній начальник житомирського УДАІ п’ять років судиться за дві пари зіпсованих джинсів

Колишній начальник житомирського УДАІ п’ять років судиться за дві пари зіпсованих джинсів

  Колишній начальник управління ДАІ в Житомирській області Володимир Недільський з 2015 року судиться з житомирським ТОВ «Єврофіш» за дві пари пошкоджених хімчисткою джинсів.

   Богунський районний суд м.Житомира 2 листопада 2015 року відкрив провадження за позовом Недільського до товариства з обмеженою відповідальністю «Єврофіш» про стягнення матеріальної та моральної шкоди, - інформує zhitomir.info.

  Причина позову – дві пари джинсів марки Zilli, які позивач оцінив в 47 тис. 748 грн: після хімчистки, де оціночна вартість джинсів була вказана 80 грн, штани стали непридатні для використання.

  За час розгляду у справі призначалися кілька експертиз, які мали, зокрема, встановити: під впливом яких причин змінилась якість товару та виникли різного роду дефекти; який відсоток втрати якості та зовнішнього виду 2 пар джинсів марки Zilli через наявність дефектів; чи присутні на об’єктах дефекти які перешкоджають їх подальшому використанню за призначенням. На час проведення експертиз розгляд справи призупиняли і поновлювали після отримання результатів.

  Скріншот з ухвали суду від 19.04.2016 р.

  Київський науково-дослідний інститут судових експертиз затягував час проведення дослідження і ухвалою від 21 грудня 2016 року суд доручив провести експертизу ФОП з міста Олександрія Кіровоградської області. Через пів року, в червні 2017 року, суд отримав висновок експерта, але представник позивача подав до суду клопотання про призначення повторної судової товарознавчої експертизи, проведення якої просив доручити Житомирському науково-дослідному експертно-криміналістичному центру МВС України. Проти цього заперечував відповідач, зазначивши, що не довіряє вказаній експертній установі, оскільки позивач Недільський є колишнім працівником УМВС України в Житомирській області. Втім, суд доручив центру МВС провести експертизу, яку мав оплатити позивач.

  Скріншот з ухвали суду від 27 жовтня 2017 року

  В листопаді 2018 року експертно-криміналістичний центр МВС повідомив, що не може провести зазначену експертизу і суд вирішив доручити її Київській незалежній судово-експертній установі, але й там експертизу не зробили.

  Зрештою позивач перестав ходити на судові засідання і ухвалою від 5 листопада 2019 року Богунський районний суд вирішив залишити позовну заяву Володимира Недільського про стягнення матеріальної та моральної шкоди без розгляду.

  Такі рішення позивача не задовольнило, його представник подав апеляцію: ухвалою від 24 грудня 2019 року Житомирський апеляційний суд відкрив провадження і постановою від 23 січня 2020 року скасував ухвалу Богунського райсуду та направити справу для продовження розгляду до суду першої інстанції.

17 серпня 2020 року в ході проведення підготовчого судового засідання Богунського райсуду сторони погодились провести врегулювання спору, що є предметом позову, але позивач з відповідачем не дійшли згоди щодо мирного врегулювання спору і ухвалою від 2 листопада 2020 року суд поновив провадження у справі.

  Скріншот з ухвали суду від 2.11.2020 р.

  Й до цього часу суд розглядає позов Володимира Недільського про стягнення з ТОВ «Єврофіш» матеріальної шкоди в розмірі 47 тис. 748 грн та 5 тис. грн моральної шкоди. Чергове засідання у справі призначене на 19 квітня 2021 року.

  ТОВ «Єврофіш» зареєстроване в Житомирі в серпні 2001 року, статутний капітал – 100 тис. грн, основний вид діяльності – прання та хімічне чищення текстильних і хутряних виробів. Засновник – Горинович Андрій Васильович.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework