На Житомирщині прокуратура вимагає від недобросовісного орендаря сплати боргу та розірвання договорів оренди майже сорок гектарів землі вартістю 10,8 млн грн

На Житомирщині прокуратура вимагає від недобросовісного орендаря сплати боргу та розірвання договорів оренди майже сорок гектарів землі вартістю 10,8 млн грн

  Новоград-Волинською місцевою прокуратурою, в інтересах держави в особі Стриївської сільської ради заявлено позов про стягнення з приватного товариства заборгованості за оренду землі, розірвання договорів оренди та зобов’язання  повернути майже 40 га землі.

   Йдеться про те, що у грудні 2017 року між Новоград-Волинською райдержадміністрацією та товариством укладено 22 договори оренди невитребуваних (нерозподілених) земельних ділянок (паїв) загальною площею майже 40 га, що на території Киківської сільської ради для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

  Однак встановлено, що товариство протягом останніх двох років (2019-2020 рр) користується сільгоспугіддями вартістю 10,8 млн грн у порушення Закону України «Про оренду землі» та умов договорів, не сплачуючи за оренду землі. Унаслідок цього місцевий бюджет недоотримав десятки тисяч гривень.

  Місцевою прокуратурою, з метою захисту інтересів територіальної громади,  вжито заходів представницького характеру.

   Наразі Господарським судом Житомирської області у справі відкрито провадження.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework