У громаді на Житомирщині планують повністю відновити закупівлю їжі у школи та дитсадки

У громаді на Житомирщині планують повністю відновити закупівлю їжі у школи та дитсадки

  На Житомирщині у 4 школах та 4 дитсадках Тетерівської громади до кінця березня планують відновити закупівлі продуктів харчування. Упродовж 2 місяців дітей годували запасами продуктів, які закупили в грудні минулого року.

  Про це Суспільному розповіла директорка Тетерівської загальноосвітньої школи Олена Самолюк. За її словами, обіди для школярів впродовж двох місяців готують з продуктів, які були закуплені в грудні минулого року, оскільки відділ освіти повідомив їх про можливі перебої із закупівлями:

  "В кінці року нас сільська рада попередила про те, що ми повинні закупити продукти. В мене це була можливість зробити, тому що батьки закупили морозильну камеру. Я закупила ті продукти, які мають термін зберігання, згідно сертифікатів. У нас є яловичина, куряче філе, риба. Це все зберігається, згідно із сертифікатами, тобто в мене поки харчувати є чим".

  Начальник відділу освіти Тетерівської територіальної громади Віктор Весельський розповідає, що повноцінні закупівлі продуктів для шкіл та дитячих садочків Тетерівської громади відновлять до кінця місяця.

  "До Тетерівської сільської ради були доєднані заклади освіти Високопічської сільської ради. Приєднання пройшло в кінці грудня 2020 року, відповідно, про будь-які закупівлі до цього часу ми не могли вести і мови. Відділ освіти, як юридична особа, фінансово відділився в окрему структуру в січні 2021 року. Знову ж таки потрібен був час для відкриття рахунків для того, щоб ввійти в законодавче поле діяльності. І лише після цього ми могли оголошувати процедури закупівлі. Закупівлі з багатьох продуктів уже проведені".

  Кухарка їдальні Тетерівської школи Наталія Медведюк каже, що діти харчуються згідно з меню, яке розробляється на 10 днів. Кожного разу під час приготування їжі працівники їдальні слідкують за дотриманням часових норм.

  "Бо дітки повинні їсти тільки тепленьке, не гаряче. Щоб діти не говорили гаряче чи холодне", – розповіла Наталія Медведюк.

 

Авторка: Ольга Степуренко

Камера: Сергій Кобилянський

Новини Житомира

 

 

На Житомирщині інспектори рибоохоронного патруля затримали браконьєра

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework