Житомирські лісівники виростили більше 1 мільйона стандартних сіянців для проведення лісокультурних робіт

Житомирські лісівники виростили більше 1 мільйона стандартних сіянців для проведення лісокультурних робіт

  Праця лісівників – довготривалий та трудомісткий шлях. Зміниться не одне покоління лісівників, поки з маленької насінини чи жолудя виростуть могутні дерева. Адже, лісовідновлення розпочинається саме з насінини висіяної в ґрунт у лісорозсаднику.

 

  Скільки потрібно докласти праці, терпіння та чекання…. Наразі в лісорозсадниках, своєрідних яслах, чекають своєї пори загартовані сіянці аби покрокувати на своє основне місцезростання в лісі.

  Весняний подих вже доносить нам, лісівникам, наше головне покликання в роботі – примноження та збереження лісу! Житомирські лісівники виростили достатню кількість стандартних сіянців сосни, дуба та інші породи. Понад 1 млн зелених, соковитих пухнастих сосен та міцних, струнких дубів зросли в теплицях підприємства. Площі під посадку молодого лісу частково було підготовлено ще восени. Борознування ґрунту на решті площ буде проведено за настання сприятливих весняних погодних умов. Цієї весни в лісових масивах Житомирського лісгоспу будуть проводитись лісовідновлювальні роботи на площі 190 га – шляхом створення лісових культур 130 га та 60 га природного поновлення. Варто наголосити, що на всіх місцях суцільних зрубів лісівниками будуть проведені роботи з лісовідновлення шляхом посадки мішаних лісових культур. Заліснення буде проведено в максимально стислі терміни, враховуючи тип умов місцезростання за технологіями, що перешкоджають розвитку патологічних процесів у лісових насадженнях.

Прес-служба ДП "Житомирський лісгосп"

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework