​У Житомирській ОДА назвали лікарні, де більше половини «ковідних» ліжок зайняті хворими

​У Житомирській ОДА назвали лікарні, де більше половини «ковідних» ліжок зайняті хворими

  У Житомирській ОДА відмічають зміну клінічної картини хворих на коронавірус і назвали лікарні, де зайняті понад 50% ліжок.

  Про це 1 березня йшла мова на щотижневому брифінгу в Житомирській ОДА, - інформує zhitomir.info.

 Зокрема медики наразі спостерігають зміну клінічної картини захворюваності на коронавірус: якщо раніше найчастішими ускладненнями були важкі пневмонії, то зараз у хворих на коронавірус частіше проявляються інсульти, інфаркти та тромбоемболії легеневої артерії.

  «Дійсно змінилася клінічна картина проявів ускладнень коронавірусної інфекції. Останнім часом фіксуємо велику кількість гострих інфарктів, інсультів, а також тромбоемболії легеневої артерії, дрібних артерій. Раніше основним ускладненням під час першої і другої хвилі були важкі пневмонії, які не піддавались лікуванню», - розповів начальник відділу департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Сергій Березовський.

  Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко розповів про ситуацію у Новограді-Волинському, де нещодавно хворими на коронавірус були зайняті майже усі ліжка в лікарні, а також назвав лікувальні заклади, де заповненість ліжок складає понад 50%.

  «На сьогодні маємо завантаженість ліжок по Житомирській області – майже 36%. Ситуація повністю контрольована. Ми змінюємо маршрути, разом з тим більше 50% заповненості ліжок наразі маємо у Новограді-Волинському, Бердичеві, Малині, Андрушівці, Чуднові, Баранівці, Житомирській райлікарні в Станишівці і в Лікарні №1 м Житомира. На сьогоднішній день ми розвантажили Новоград-Волинську лікарню, якщо там доходило до 97% заповненість ліжок, то зараз ми ввели додаткових 15 ліжок, по друге, розвантажили лікарню, змінивши маршрути, в тому числі забираємо частину хворих на Житомир. Таким чином, сьогодні маємо завантаженість Новоград-Волинської лікарні – 69,8, тобто майже 70%», - розповів Віталій Бунечко.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework