Як паркуються в центрі Житомира та коли в місті з'являться платні парковки

Як паркуються в центрі Житомира та коли в місті з'являться платні парковки

  На тротуарах та під знаками заборони: так у центрі міста паркують свої автівки житомиряни. Аби зменшити транспорт на центральних вулицях, міська рада планує створити платні парковки.

 

  Зокрема, вже у березні до Житомира приїде компанія, яка розробить відповідний проєкт та підрахує, скільки на цьому зможе заробити місто, - йдеться у сюжеті zhitomir.info/.

  «Це те, до чого йдуть всі європейські міста. Бо перевантаження та кількість транспорту, яка з’являється у наших громадян, зменшує швидкість трафіку і страждає комунальний транспорт. Головна задача парковок - зробити, щоб ця послуга була зрозуміла та прозора. Для цього будемо використовувати сучасну систему оплати та контролю, фактично без людського фактора. Це абсолютно нормально працює у Дніпрі та Вінниці. Ми домовилися, що компанія, яка зробила цей проєкт у Дніпрі, найближчим часом приїде до Житомира, вивчить ситуацію і зробить презентації і розрахунок по Житомиру. Тоді вона зможе сказати, яку частину може запропонувати. Думаю, що десь через 10 днів буде презентація», - говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

  До кінця року у місті може з'явитися близько 28 таких паркувальних зон.

  «Робимо розрахунок по паркувальних зонах у районі вулиці Лятошинського, бо щоб зробити їх пішохідною, нам потрібні паркомісця. Одне з місць, які ми розглядаємо, де була знесена вечірня школа по вулиці Кочерги. Також по вулиці Бердичівській прораховуємо декілька ділянок», - каже Сергій Сухомлин.

 

  За словами міського голови, Дніпру вдалося реалізувати такий проєкт без використання коштів з міського бюджету, Житомир буде рухатися у цьому ж напрямку.

  «Муніципальна інспекція має повноваження, на наступну сесію ми готуємо зміну цих повноважень і частина інспекторів будуть переведені на інспекторів з паркування. Для цього буде закуплена спеціальна техніка, сертифікована, яка дасть змогу перевірити була проведена оплата чи ні, якщо ні, виписали автоматично штраф. На першому етапі буде 4-5 інспекторів, щоб почати буде достатньо. У Дніпрі вони самі парковки передали приватникам, і плату отримують приватники, частину коштів вони (ред. приватна фірма) перераховуються до міського бюджету, також вони (ред. приватна фірма) придбали обладнання для муніципальної інспекції. Саме обладнання сертифіковане коштує близько 200 тис. грн один комплект на даний час в Україні», - розповідає міський голова.

  Міський голова зазначив, що перша платна парковка може з’явиться ближче до осені.

  «Почати робити 25 пакувальних - це цілком реально, бо вся нормативна документація у нас вже є, бо ми готувалися з минулого року. Перше - рішення сесії, після цього треба буде затвердити по якій концепції йде місто, потім конкурс мінімум 2,5-3 місяці і ми виходимо десь на осінь. Після цього компанії треба буде провести відеонагляд, облаштувати паркоматами, зробити розмітку, кармани, де це необхідно», - сказав Сергій Сухомлин.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework