Аеропорт у Житомирі увійшов до програми «Велике будівництво»

Аеропорт у Житомирі увійшов до програми «Велике будівництво»

  До програми Президента “Велике будівництво” у 2021 році увійшов напрямок по розбудові регіональних авіахабів. Планується, що за кілька років у невеликих українських містах додатково з’явиться 16 аеропортів.

   Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, - інформує пресслужба облдержадміністрації.

  “Перельоти в межах країни повинні стати доступними для українців, а дорога від дому до аеропорту – займати мінімум часу. Крім того, українці мають отримати можливість літати з невеликих регіональних аеропортів закордон”, – наголосив він.

  За його інформацією,цього року починається робота, зокрема, в аеропортах Ужгорода, Полтави, Чернівців, Кривого Рогу, Житомира та Вінниці.

  Тимошенко повідомив, що керівництво держави ставить перед собою конкретну ціль – до 2025 року ринок внутрішніх авіаперевезень має зрости до 4 млн пасажирів на рік і до 5 тис. тонн вантажів на рік.

  Крім того, Кирило Тимошенко підтвердив, що ведеться робота щодо створення державного авіаперевізника. Він нагадав, що у квітні минулого року Президент Володимир Зеленський вперше озвучив наміри створити державну авіакомпанію, флот якої складатиметься з літаків виробництва держпідприємства “Антонов”.

  “Ми отримаємо зрозумілого великого національного авіаперевізника. Планується, що парк літаків буде сформований на умовах лізингу, а ПДВ на внутрішні авіаперевезення буде скасоване”, – додав заступник керівника Офісу Президента.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework