Халатне, непрофесійне озеленення Житомирі: після висадки рослини гинуть. Житомирянка вимагає забрати їх з узбіч доріг. ФОТО

Халатне, непрофесійне озеленення Житомирі: після висадки рослини гинуть. Житомирянка вимагає забрати їх з узбіч доріг. ФОТО

  Житомирянка Тетяна Дрепіна обурена тим, як у місті створюють ландшафтний дизайн.

  «Ще в першу зиму після висадки хвойних і живоплоту та гортензій вздовж вулиць Театральної та Київської все засипало снігом та потім крижаними глибами накрило все зверху, коли розчищали дороги. Після тієї зими захворіли кулясті туї, зникли і були затоптані в снігу багато маленьких кущів живоплоту», - розповідає Тетяна у своєму пості, «крику-душі», - інформують Факти Житомира.

ландшафт1

  Текст звернення:

  Чому в нашому місті все не так, як в тих містах, які змогли за останні 5 років обігнати наше місто дуже швидко в плані благоустрою та реконструкцій??

  Пояснення цьому і причина тільки одна: НЕПРОФЕСІОНАЛІЗМ ЛЮДЕЙ ВІД ПРОЄКТАНТІВ ДО ТИХ, ХТО ВИКОНУЄ ЗА БЮДЖЕТНІ КОШТИ ВСЕ "НАМАЛЬОВАНЕ"!

  Ще в першу зиму після висадки хвойних і живоплоту та гортензій вздовж вулиць Театральної та Київської все засипало снігом та потім крижаними глибами накрило все зверху, коли розчищали дороги.

  Після тієї зими захворіли кулясті туї, зникли і були затоптані в снігу багато маленьких кущів живоплоту.

  Житомиряни тоді обурювалися: куди поділися туї? "Зеленбуд" запевнив всіх, що вони викопані на територію розсаднику "Зеленбуду" для лікування та будуть потім повернуті назад. Ніхто нічого не повернув, а про обіцянки ніхто з мешканців вже не згадав.

  За ці роки вже знову пропало чимало туй та кущів живоплоту, які зовсім не підростають в такому середовищі.

  Ці гортензії, що ростуть між туями, викликають жалість. Вони тут ніколи гарно не цвіли, а тільки мучились без належного догляду. Хвойним- взагалі ніякої уваги і догляду. Після цієї сніжної зими більша половина цих туй вже поламана під вагою снігу, гортензії теж зламані виглядають з під снігу, маленькі кущі живоплоту закидані брилами з снігу та затоптані.

  Хто робив цей проєкт? Який ландшафтний архітектор дав пораду висадити все це на територіях, які є агресивними для росту цих рослин??

  На всі ці чиїсь забаганки витрачені величезні бюджетні кошти! Хто має відповісти за ці непрофесіональні рішення.??

  Після всіх історій з реконструкціями скверу на Ольжича, Нового Бульвару, цих територій вздовж вулиць, подальших ваших реконструкцій потрібно боятися, як вогню!

  ЗАБЕРІТЬ НАВЕСНІ НЕГАЙНО ВСІ ХВОЙНІ З ЦИХ ВУЛИЦЬ В СКВЕРИ ТА ПАРКИ, ТУДИ, ДЕ НЕ ЗВАЛЮЮТЬ СНІГ КУЧУГУРАМИ!!!

  ПЕРЕСАДІТЬ ГОРТЕНЗІЇ ВЕЛИКИМИ КЛУМБАМИ В СКВЕРИ , АБО ПАРКИ, ДЕ МОЖНА ЗА НИМИ ПРОФЕСІЙНО ДОГЛЯДАТИ І ДЕ ВОНИ ЗМОЖУТЬ РОСТИ І ЦВІСТИ, РАДУВАТИ МІСТЯН СВОЇМ ЦВІТІННЯМ!!!

  ДЕ МОЖНА ВСІ КУЩІ ЗАМУЛЬЧУВАТИ!!!

  В сквері на Лятошинського від "фахового" догляду теж всі ялівці "канули в лєту", щось потім після публікацій в ФБ досадили, але вже не ялівці.

  Там тепер пусто (територія скверу вздовж тротуару по вул.Небесної Сотні).Вдома на приватних територіях так за хвойними не доглядають.

  Коли багато снігу- обережно струшують, щоб гілки не обламалися, бо вони всі свої і куплені на власні кошти.

   ЖИТОМИР- ВАМ РІДНЕ МІСТО, ЧИ НІ?

  Навіть, якщо не рідне, любіть його, бо воно вам дає змогу тут заробляти гроші, які важливіші для вас за все інше в нашому рідному місті...

   Фото Тетяни Дрепіної

Новини Житомира

 

 
 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework