За бої проти військовослужбовців та правоохоронців навіть одержали «Георгіївський хрест» - двом бойовикам-терористам повідомлено про підозру

За бої проти військовослужбовців та правоохоронців навіть одержали «Георгіївський хрест» - двом бойовикам-терористам повідомлено про підозру

  За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури слідчими УСБУ в області двом особам повідомлено про підозру в участі у терористичних організаціях та в участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч.1 ст. 258-3 та ч.2 ст. 260 КК України).

   За даними слідства, уродженці м. Іловайськ та м. Дебальцеве Донецької області, 1984 та 1987 років народження, тривалий час - з 2014 та 2015 років - дотепер, у складі незаконних збройних формуваннях на посадах командирів взводу штурмової роти скоювали збройні напади на будівлі правоохоронних та інших державних органів, а захопивши їх, взяли території під контроль.

  Бойовики - мали псевдо військові звання «гвардії старший лейтенант» та «старший лейтенант», брали участь у бойових діях проти правоохоронців та військовослужбовців, задіяних у проведенні антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил.

  За збройний опір військовим були відзначені псевдонагородами -  «Георгиевский крест ІІІ степени» та медаль «За оборону Иловайска».

  На даний час вирішується питання про звернення до суду для  надання дозволу на їх затримання та доставку в суд для вирішення питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

  Досудове розслідування проводиться у формі спеціального досудового розслідування слідчим відділом УСБУ в області.

  Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework