У Бердичеві водоканалу нарахували більше пів мільйона штрафу за самовільний забір води

У Бердичеві водоканалу нарахували більше пів мільйона штрафу за самовільний забір води

  Працівниками Державної екологічної інспекції Поліського округу проведено плановий захід державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів на МКП «Бердичівводоканал» в м. Бердичів.

  В ході перевірки встановлено порушення вимог природоохоронного законодавства, а саме: в частині поводження з відходами; раціонального використання вод та відтворення водних ресурсів. Разом з тим встановлено що комунальне підприємство в період з 18.02.2019 по 02.05.2019 здійснювало самовільний забір води з підземного горизонту та поверхневого водозабору за відсутності дозволу на спеціальне водокористування.

  Відповідно до наданої МКП «Бердичівводоканал» довідки, за відсутності дозволу на спеціальне водокористування в період з 18.02.2019 по 02.05.2019 року було забрано та використано води з підземного горизонту 119200 м3, з поверхневого водозабору 612200 м3 вод. Такими діями МКП «Бердичівводоканал» , порушило вимоги статей 44, 48, 49 Водного Кодексу України, а тому відповідно статті 111 Водного Кодексу України, зобов’язане відшкодувати збитки, завдані внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства.

  Як наслідок Державною екологічною інспекцією Поліського округу, проведено розрахунок розміру відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного використанням водних ресурсів за відсутності дозволу на спеціальне водокористування та направлено для добровільної сплати претензію на суму 674 тис. 343 грн.

  В разі відмови комунальним підприємством від добровільної сплати заподіяних державі збитків, Інспекцією будуть здійснені заходи щодо пред’явлення позову на вказану суму до Господарського суду Житомирської області.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework