Богунський районний суд Житомира може заслухати понятих та експертів у справі про масове вбивство сімох киян

Богунський районний суд Житомира може заслухати понятих та експертів у справі про масове вбивство сімох киян

  11 лютого Богунський районний суд міста Житомира продовжив розгляд справи про масове вбивство, яке сталось на Житомирщині навесні минулого року.

   Під час судового засідання суд почав розгляд письмових доказів. Серед іншого, суд оголосив протокол огляду місця події, а також висновки частини експертиз. Захисниця обвинуваченого Анатолія Захаренка зауважила, що на її думку в судовому засіданні варто було б допитати понятих, які були присутні при складанні загального протоколу, - йдеться у матеріалі zhitomir.info.

  «Ваша честь, протокол огляду місця події оголошено повністю, від першої до останньої крапки. Згідно з даним протоколом огляду місця події, тут описано і зазначено п’ять трупів. Мій підзахисний обвинувачується, що він убив сімох людей. Я тому і попросила, щоб ми оглянули фотознімки. Такі вони і є, нам так їх надсилали. Тобто, першоджерело - протокол огляду місця події. Все інше до нього додається. Ви самі побачили, що ці знімки ні про що. Крім того, протокол огляду місця події різниться з обвинуваченням, яке висунуто моєму підзахисному. Крім того, обвинувачення різниться з показами Федюніна, якого ми допитували. Я адвокат, і мого підзахисного обвинувачують у вбивстві сімох людей. Згідно з протоколом огляду місця події, який ми щойно оголосили, тут зазначено п’ять вбитих осіб. Крім цих фотознімків, більше нічого немає. Зараз, звісно, вже немає такого терміну в КПК, з листопада 2012 року, як «об’єктивна істина». Але потрібно встановити взагалі якусь істину. Тому я пояснюю, чому варто допитати, коли буде призначено виклик свідків, понятих. Це сільські люди, їх на подібні заходи запрошували вперше, і вони на всі питання зможуть дати відповіді», - каже захисниця Анатолія Захаренка Марія Шолодько.

  На це прокурор зауважив, що під час огляду місця події і складання протоколу на місці не було особи, яка одразу могла б ідентифікувати загиблих, а їх прізвища та імена стали відомі після вилучення документів. Захисниця Анатолія Захаренка також висловила думку стосовно того, що в судовому засіданні варто допитати і експертів, які надали свої висновки.

  «Версія слідства обвинувачує, що Купріянов - це одна із осіб, яких начебто, сплячим розстріляв мій підзахисний. Оскільки комплексна експертиза дає висновок про те, що між пораненнями голови і пораненнями тулуба пройшло декілька десятків хвилин. І крім того, ще й вказано, що були постріли з різних відстаней. Тому в мене до експерта є питання. Думаю, що варто допитати судмедексперта і баліста», - каже Марія Шолодько.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework