До проведення тендерів школи Житомирщини самі можуть закуповувати продукти для харчування учнів

До проведення тендерів школи Житомирщини самі можуть закуповувати продукти для харчування учнів

  В очікуванні проведення тендерних процедур школи в об'єднаних громадах Житомирщини самі можуть закуповувати продукти для харчування учнів.

  Про це в ефірі радіо "Житомирська Хвиля" розповів консультант з бюджетних питань Асоціації міст України у Житомирській області Сергій Гаращук, - інформує suspilne.media.

 За словами Сергія Гаращука, якщо бюджетні асигнування ще не надійшли, то можна проводити закупівлі на очікувану вартість. Для цього адміністрація навчального закладу має відкрити рахунок.

  "В Україні вже є така практика, коли продукти закуповує керівництво навчального закладу, працюючи на глобальному бюджеті, – говорить Сергій Гаращук. – Навчальний заклад, як юридична особа, має всі можливості для того, щоб відкрити рахунок у казначействі. Звичайно, потрібно попрацювати з кошторисом, але зробити це можна вже сьогодні. Зрозуміло, що такі дії повністю не вирішують проблему із харчуванням у школі, але це дає можливість закупити продукти на двісті тисяч гривень і не призупиняти при цьому харчування учнів у школах (очікуючи тендерних процедур – ред.)"

  Частково на ситуацію вплинуло те, що деякі об'єднані громади були сформовані лише наприкінці 2020 року. В таких громадах, до числа яких входить і Новогуйвинська, змінилися засновники. В той же час, навчальний заклад, як юридична особа існував і існує далі, і керівництво гімназії увесь цей час не змінювалося та залишалося на своїх місцях, говорить Сергій Гаращук. З його слів, формально відповідальність за те, що в школах призупинили харчування школярів молодших класів та дітей пільгових категорій, несуть виконавчі органи місцевої влади, котрі вчасно не провели процедуру закупівлі продуктів.

  "Сталося це через те, що закупівлі не спланували вчасно. Можна зараз виправдовуватися тим, що не було затвердженого бюджету, незрозумілими були обсяги призначень. Але чітко було ясно, що гімназія, як юридична особа, існуватиме, і що діти ходитимуть до школи та потребуватимуть харчування. Для того, щоб закупити продукти, не потрібно мати наявні бюджетні асигнування, можна проводити закупівлі на очікувану вартість", – каже Сергій Гаращук.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework