У Житомирі п'ять шкіл перейшли на дистанційне навчання

У Житомирі п'ять шкіл перейшли на дистанційне навчання

  З 12 лютого п'ять шкіл Житомира через снігопади і зниження температури перейшли на дистанційне навчання. Решті шкіл також рекомендують це зробити, але форму навчання кожен заклад обиратиме самостійно.

   Житомирським школам рекомендують навчатися дистанційно з 12 по 17 лютого через несприятливі погодні умови та погіршення транспортного сполучення. Про це Суспільному розповів директор міського департаменту освіти Валентин Арендарчук. Але керівництво навчальних закладів, за його словами, має право самостійно обирати форму навчання.

  "Вже п'ять шкіл визначили, що вони працюють дистанційно. Інші школи працюють у змішаному режимі. Їм теж рекомендуватимемо на період холодів розглянути таку форму освітнього процесу, бо на першому місці – дитина і її здоров'я", – говорить Валентин Арендарчук.

   Зі слів директора житомирської школи № 1 Миколи Мельника, з 12 лютого понад шістсот учнів цієї школи вчаться дистанційно. Таку форму навчання обрали, бо школа знаходиться на околиці міста (на Мальованці) і через нечищені дороги дітям важко діставатися на уроки.

  "Ще у нас єдина в Житомирі школа, що опалюється солом'яними пелетами. Їх привозять з Умані. І ми боїмося, що через снігопади нам їх можуть не довезти", – розповідає Микола Мельник.

   Учні житомирської школи № 12 навчаються за змішаною формою. Як каже директор Олександр Голяченко, навчальний заклад знаходиться у центрі міста і проблем, щоб доїхати вчасно до школи, немає.

  "У нас є перша зміна, є підзмінок. Ми їх розділили між собою і учні не перетинаються. Частину предметів вчимо дистанційно. Це дає змогу уникати скупчень дітей та контролювати харчоблок, оскільки там теж розділили дітей молодшої і старшої школи. Кожного дня моніторимо кількість учнів, які хворіють. Також готові розділити клас на дві групи і вчитися через день", – говорить Олександр Голяченко.

  За його словами, більшість дітей – здорові, хворих – одиниці. Тому наразі керівництво школи не бачить потреби переходити на дистанційне навчання. Але, якщо кількість хворих учнів збільшуватиметься, то навчання зроблять дистанційним.

 

Автор: Сергій Богінський

Камера: Сергій Кобилянський

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework