На Житомирщині учні однієї з гімназій харчуються снеками і за гроші батьків, бо їдальня не працює

На Житомирщині учні однієї з гімназій харчуються снеками і за гроші батьків, бо їдальня не працює

  Учні Романівської опорної гімназії харчуються снеками в буфеті, причому за гроші батьків, бо їдальня не працює. Керівництво громади каже, що така ситуація склалася через затримку з проведенням тендерів. Відновити повноцінне харчування в гімназії планують до кінця лютого.

   У Романівській опорній гімназії навчається 1080 дітей з Романова та прилеглих сіл. В їх числі і донька Людмили Сушицької. Кореспондентам Суспільного жінка розповідає: зараз діти харчуються за гроші батьків і не мають повноцінних гарячих обідів, бо їдальню закрили.

  "Сьогодні ми опинилися в такій ситуації, що наші діти харчуються коштом батьків, – говорить Людмила. – Нам сказали, що на харчування дітей не перерахували гроші. Ми, батьки, зверталися до дирекції гімназії з проханням, щоб наших дітей харчували. І директор неодноразово запевняв нас, що харчування в нашій гімназії має бути налагоджене".

  Директор Романівської опорної гімназії Олександр Войтюк каже, що учні перейшли з дистанційної на змішану форму навчання майже два тижні тому. Але працівниця їдальні захворіла на коронавірус.

  "Ми навчалися на дистанційній формі навчання, а вже з минулого тижня вийшли на змішану форму. І оскільки працівниця їдальні хворіє на COVID, ми організували буфет, щоб хоч якось компенсувати відсутність харчування для дітей. Щодо організаційних моментів питання, то є програма, яку прийняли на першій же сесії нашої громади, 26 січня. Згідно неї, харчування дітей забезпечуватимуть батьки та громада – 50 на 50. А діти пільгових категорій харчуватимуться безкоштовно", – розповів Олександр Войтюк.

  Дев'ятикласник Романівської опорної гімназії Дмитро Стаковський говорить, що буфетної їжі йому вистачає, але все одно хоче, щоб запрацювала їдальня, бо там обіцяли презентувати нове меню.

  Дмитро Стаковський купує собі у буфеті гімназії снеки для перекусу

  Ситуація із харчуванням має змінитися наприкінці лютого, каже очільниця відділу освіти Романівської громади Оксана Гаврилова. Тоді й запрацює гімназійна їдальня. При цьому ціна на сніданки та обіди зміниться.

  "Раніше діти 1-4 класів харчувалися на суму 11 гривень за обід. Цьогоріч спільним рішенням депутатів було прийнято рішення, що шкільний обід вартуватиме 15 гривень", – поінформувала чиновниця.

  За словами Романівського селищного голови Володимира Савченка, затримка, яка виникла з фінансуванням, є технічною – з'явилася вона через проблеми з проведенням тендерних закупівель.

  Зліва направо: Володимир Савченко, Оксана Гаврилова та Наталія Горобець

  "Це загальновідома інформація, що на сьогоднішній день усі кошти освоюються, – додає очільниця управління фінансів Романівської громади Наталія Горобець. – Їх видають з державного бюджету та місцевих бюджетів і вони мають пройти через систему Прозоро на тендерних торгах. Тому й виникла затримка. Але ми гарантуємо, що до кінця місяця (лютого – ред.) у нас запрацює система і діти зможуть харчуватися гарячими обідами у гімназійній їдальні"

 

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Віктор Підвисоцький

Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 08/02/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework